Avontuurlijk Myanmar

Bezoek de vismarkt aan de Yangon River – Bewonder het uitzicht vanaf de Mandalay Hill – Maak een dagcruise op de Ayeyarwaddy – Ontdek de historie ban Bagan – Maak een trekking vanaf Kalaw – Was de olifanten – Bezoek de oude ruïnes van Indein.

De privé rondreis met vervoer en gids – Avontuurlijk Myanmar laat u vele aspecten van de historie en natuur zien van het voormalig Birma. Reizen per trein, boot, fiets, lopend, lokale bus, u vindt het allemaal terug in deze mooie reis. Een kleine greep uit wat u zoal te wachten staat; U bezoekt verborgen marktjes waar nog niet veel westerlingen u voor zijn gegaan. U maakt een dagcruise over de Ayeyarwaddy rivier en maakt een mooie wandeling door de ongerepte natuur van Kalaw. De mountainbikes staan klaar voor een ontspannen tocht in de omgeving van Inle Lake. Dit en nog veel meer kunt u aan uw herinneringen toevoegen door onderstaande reis te maken!


Yangon treinstation
Yangon treinstation

Avontuurlijke rondreis Myanmar – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Dag 2, Aankomst Yangon
Vandaag arriveert u voor uw privé rondreis met vervoer en gids – Avontuurlijk Myanmar door het voormalig Birma!
Bij aankomst op het vliegveld van Yangon staan uw chauffeur en gids al op u te wachten. Zij brengen u naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 3, Yangon
Wat gebeurt er in Yangon als alle andere mensen nog slapen? Dat gaat u vandaag uitvinden! Vanmorgen staat  uw gids om 06:30 op u te wachten in de lobby van uw hotel. Als eerste neemt hij u mee naar de levendige vismarkt aan de Yangon River. Hierna laat hij u de groente en fruit markt zien die 24 uur geopend is en laat u kennis maken met Mohinga (een milde vissoep met noedels en crackers). Wanneer de monniken door de straten van Yangon hun rondes gaan doen voor aalmoezen staat u hen op te wachten om wat voedsel te doneren. Hierna keert u terug naar uw hotel voor uw ontbijt.

Later deze dag staat ereen stadstour door Yangon op het programma. Tijdens deze volledige dag tour zullen wij u de verschillende gezichten van Yangon tonen. Ook bezoekt u de verborgen markten die slechts weinig westerlingen hebben gezien.

De tour is inclusief een drankje in The Strand Hotel en lunch.

Dag 4, Yangon – Mandalay
In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Mandalay.
Na aankomst brengt u een bezoek aan de tempelruïnes van Paleik en de lokale markt.
Transfer aan het eind van de dag naar uw hotel in Mandalay – check-in.

Hierna nemen we u mee naar de meest bijzondere en bekende plekken van Mandalay. U begint op de top van de Mandalay Hill voor een prachtig uitzicht over het landschap en het Mandalay Fort.

Hierna gaat u verder naar twee prachtige kloosters waar men de architectuur kan aanschouwen die kenmerkend is voor deze regio.

Markt in Mandalay
Markt in Mandalay

 

Dag 5, Mandalay
Mandalay staat bekend om zijn eten en interessante markten met eten uit heel Myanmar. Dus vandaag geen tempels en pagodes, maar alleen maar eten en markten! U start vroeg in de morgen met een lokaal ontbijt en bezoekt de groentemarkt. U loopt rustig naar een levendige buurt waar de lokale bevolking thuis lokale cakes, snoepjes en noedels maken.

Uw reis gaat verder naar het platteland om een bezoekje te brengen aan een boerderij om te zien waar al het eten nou echt vandaan komt.

Dag 6, Mandalay
Vandaag staat er een dagcruise op de rivier de Ayeyarwaddy op het programma, evenals een bezoek aan  Mingun en Ava. Mandalay en de andere voormalige koninklijke hoofdsteden eromheen zijn allemaal hoofdsteden geweest voor een tijdje, voor één belangrijke reden: ze zijn allemaal gelegen aan de Ayeyarwaddy rivier (Irrawaddy). De ontspannen boottocht duurt ongeveer 3 uur en gaat stroomafwaarts naar Ava. Een eenvoudige lunch verpakt in rotan manden zal tijdens het varen naar Ava worden geserveerd. Aangekomen in Ava, staat er een paardenkar klaar om u rond te rijden over deze prachtige site met diverse oude tempelruïnes die vroeger majestueuze gebouwen waren tijdens de 400 jaar dat Ava de hoofdstad was. Hierna gaat u terug naar Mandalay met de auto.

Irrawady rivier
Irrawady rivier

 

Dag 7, Mandalay – Bagan
Uw reis gaat vandaag met het openbaar vervoer. U word in de ochtend naar het busstation gebracht om 08:00 uur. Om 13:30 komt u aan in Bagan en heeft u een directe transfer naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 8, Bagan
De rijke historie van het Bagan koninkrijk heeft niet alleen maar zijn zonnige kant maar heeft ook een hoop geweld meegemaakt in de historie. Tijdens deze tour die een halve dag duurt neemt uw gids u mee naar alle plaatsen en vertelt u over de historie van deze plaatsen. U krijgt inzicht in het leven van de voormalige koningen en koninginnen tijdens deze dag en leert wat er gebeurde met deze plaats toen de Mongolen het land binnen vielen.

Dag 9, Bagan
Wie kent het niet, de prachtige foto’s van Bagan. Tempels die tussen de palmbomen en bossen staan terwijl de zon aan de horizon langzaam verder trekt. Vandaag gaat u een halve dag fietsen door deze prachtige omgeving met zijn mooie tempels. Het beste van deze dag is dat u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt om de mooiste foto’s te maken.

Tempel ruïnes bij Bagan
Tempel ruïnes bij Bagan

 

Dag 10, Bagan – Heho – Kalaw (Trekking)
Na uw ontbijt word u opgehaald door uw chauffeur en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Heho. Bij aankomst op Heho ontmoet u uw gids voor de komende dagen en wordt u naar het startpunt voor uw trekking gebracht in Kalaw. Tijdens uw trekking vertelt uw gids meer over het lokale leven op het platteland en de stammen die rond Kalaw wonen. U heeft een simpele lunch in een lokaal klooster en wandelt hierna verder naar uw eindbestemming. De wandeltijd vandaag bedraagt totaal ongeveer 6 uur.

Dag 11, Kalaw
Uw gids is gespecialiseerd in het beschermen van olifanten en neemt u mee voor een onvergetelijke dag in het bos rondom Kalaw.
Zeer recent zijn er enkele jonge toerisme professionals gekomen en hebben besloten om in Kalaw een project te starten dat is gericht op het beschermen van de natuur, olifanten en tradities van de lokale bevolking in een gebied dicht bij Kalaw. In een groot deel van dit privé beschermd bos kan de natuur ongestoord groeien en creëert het een natuurlijke habitat voor dieren die anders gemakkelijk kunnen worden opgejaagd en gedood. Het project omvat het creëren van een natuurlijke omgeving voor sommige olifanten uit Myanmar en het helpen om de lokale bevolking te laten groeien zodat zij uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen komen via onderwijs en microfinanciering.

Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het voeden en wassen van de olifant. Rijden op een olifant raden wij ten zeerste af en is ook niet de opzet van dit project dat u zult bezoeken. Iedere reiziger die via ons deze reis boekt krijgt van Treasury Travel een cadeautje in de vorm van het planten van een jonge boom, dit is onderdeel van het project waar de olifanten leven.

Wandelingen van 30 minuten tot 4-5 uur zijn mogelijk door de Aziatische jungle – laat uw gids weten wat u verkiest. Een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (vaak van Nepalese herkomst) wordt geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. U word per auto terug gebracht naar Kalaw stad.

Dag 12, Kalaw – Inle Lake
Bij aankomst in Inle Lake staan  de mountain bikes al voor u klaar. De trip is op de meeste delen off-road maar wel vlak of downhill. U fietst door kleine dorpjes in een omgeving waar men nog maar weinig toeristen gezien heeft, dit is echt een geweldige ervaring. Onderweg stopt u om foto’s te maken van het fantastische uitzicht. U nuttigt uw lunch in een lokaal dorp aan het eind van uw trip waarna u de oude ruïnes van Indein bezoekt. Vanaf Indein word u per motorboot naar uw hotel gebracht.

Inle Lake Myanmar
Inle Lake Myanmar

 

Dag 13, Inle Lake
Inle lake word omringd door vele traditionele dorpen en op het meer zelf woont de Intha stam al vele decennia. Vandaag nemen we u mee per motorboot voor een tocht over Inle Lake.  U bezoekt de drijvende tuinen, ziet de beroemde “been-roeiers” en u drinkt een kopje thee bij een lokale familie.

Op en rond het meer, worden traditionele markten gehouden in verschillende dorpen volgens een 5-daags roterend schema. Vandaag nemen we u mee naar een van deze kleurrijke markten bezocht door Shan en PaO stammen.

Dag 14, Inle Lake
Vandaag heeft u vrij te besteden en kunt u alle ervaringen rustig laten bezinken.

Dag 15, Inle Lake – Heho – Thandwe
U word vandaag opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Thandwe. Bij aankomst word u naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Dag 16 tot en met 18, Thandwe
Ngapali (uitgesproken Napally en naar verluidt vernoemd naar de Italiaanse stad Napels) is de belangrijkste strandbestemming van Myanmar. Gelegen aan de Golf van Bengalen kust in de Rakhine provincie. De belangrijkste functie is een idyllische strook van wit zand en palmbomen omzoomde kust, met een aantal resorts verspreid naast traditionele vissersdorpjes.

U heeft hier uw laatste dagen vrij te besteden en kunt hier helemaal tot rust komen.

Dag 19, Thandwe – Yangon
Na uw ontbijt word u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier heeft u uw gids en chauffeur tot uw beschikking totdat uw vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Thandwe strand
Thandwe strand

Het tarief is gebaseerd op bovenstaand voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wensen en budget

Landarrangement Avontuurlijk Myanmar                             Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 2.595,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers zoals beschreven in het programma
– Alle overnachtingen ( gebaseerd op een tweepersoonskamer )
– Alle excursies zoals genoemd in programma
– Boottochten bij Inle Lake
– Binnenlandse vluchten (bij beschikbaarheid laagste klasse)
– Iedere reiziger die via ons deze reis boekt krijgt van Treasury Travel een cadeautje in de vorm van het planten van een jonge boom in Kalaw

Exclusief
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven
– Alle dranken
– Fooien
– Overige gemaakte kosten die niet in het programma staan
– Kosten Visum

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op