Cultuur Cuba

Havana
Havana is ongetwijfeld een van de mooiste steden in het Caribisch gebied. Deze stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en het is niet voor niets dat er zoveel cultuur in Cuba is. Het koloniale centrum is jarenlang verwaarloosd door de revolutionairen en u vindt dan ook nog gebouwen die gestut moeten worden en gebouwen die op instorten staan. Maar gebouwen die volop gerestaureerd zijn, zijn van een ware schoonheid. U wandelt in Havana over oeroude straatstenen, door smalle straatjes en op pleinen die een sfeer uitademen van een rijke historie. Een must in Havana is Havana Vieja, het oude stadsgedeelte. U ziet straat na straat met prachtige panden en overal klinkt die opzwepende salsa muziek die u uitnodigt voor een verkoelende mojito.  Bezoek in Havana in ieder geval Callejon de Hamel waar de straten vol met muurschilderingen hangen, de Calle Obispo waar u de leukste cafeetjes en restaurantjes kunt vinden en het Museo de la Revolucion, waar u alles kunt zien over de beroemde guerillastrijd en Che Guevara.

Camaguey
Een middelgrote stad in het midden van Cuba. Hier voeren de sporen van Spaanse kolonisatie de boventoon. U vindt hier fraaie koloniale pleinen met oude koopmanshuizen en restaurants. De stijl in gebouwen en huizen is hier vooral laagbouw met huisjes in allerlei kleuren. Camaguey is vaak het uitgangspunt voor een bezoek aan het oosten van Cuba.

Trinidad
Ook de stad Trinidad mag er wezen. Dit openlucht museum staat net als Havana op de werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier hobbelige straten met kasseien, kerktorens, paardenkoetsjes en ongetwijfeld oude Cubanen met de welbekende Cubaanse sigaar. Een bezoek aan Trinidad is een reis door het koloniale verleden van Cuba. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Vooral de tientallen originele huizen met typische smeedwerken raampartijen, zijn opmerkelijk. Een leuk uitstapje vanuit Trinidad is het mooie Sancti Spiritus, een koloniale stad op ongeveer een uur afstand van Trinidad. U kunt hier heerlijk eten met uitzicht op 1 van de vele kerken.

Baracoa
Dit is een gemoedelijk plaatse, compleet afgesloten van de buitenwereld en alleen toegankelijk via een bochtige bergweg, la Farola. Dit stadje ligt op een afgelegen locatie, op ongeveer 234 kilometer van Santiago de Cuba. In deze overzichtelijke en mooie stad aan de voet van de markante Tafelberg El Yunque begon de koloniale geschiedenis van Cuba. In 1492 plantte Columbus hier een houten kruis in de grond en hier werd de eerste hoofdstad van het eiland gesticht in 1512. Tegenwoordig is Baracoa een slaperig centrum van visvangst en koffie en cacao teelt, en een oase voor individuele reizigers en natuurliefhebbers.

footer-image neem contact met ons op