Steden Cuba

Havana
Havana is ongetwijfeld een van de mooiste steden in Cuba en zelfs in het Caribisch gebied. Deze stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Het koloniale centrum is jarenlang verwaarloosd door de revolutionairen en u vindt dan ook nog gebouwen die gestut moeten worden en gebouwen die op instorten staan. Maar gebouwen die volop gerestaureerd zijn, zijn van een ware schoonheid. U wandelt in Havana over oeroude straatstenen, door smalle straatjes en op pleinen die een sfeer uitademen van een rijke historie. Een must in Havana is Havana Vieja, het oude stadsgedeelte. U ziet straat na straat met prachtige panden en overal klinkt die opzwepende salsa muziek die u uitnodigt voor een verkoelende mojito.  Bezoek in Havana in ieder geval Callejon de Hamel waar de straten vol met muurschilderingen hangen, de Calle Obispo waar u de leukste cafeetjes en restaurantjes kunt vinden en het Museo de la Revolucion, waar u alles kunt zien over de beroemde guerillastrijd en Che Guevara.

Camaguey
Een middelgrote stad in het midden van Cuba. Hier voeren de sporen van Spaanse kolonisatie de boventoon. U vindt hier fraaie koloniale pleinen met oude koopmanshuizen en restaurants. De stijl in gebouwen en huizen is hier vooral laagbouw met huisjes in allerlei kleuren. Camaguey is vaak het uitgangspunt voor een bezoek aan het oosten van Cuba.

Cienfuegos
´De parel van het zuiden´ ligt aan een schitterende natuurlijke baai. De stad is gesticht in 1514 en groeide in de 19e eeuw uit tot de belangrijkste suikerhaven van het zuiden. In de omgeving van Cienfuegos vindt u een prachtige botanische tuin en de schilderachtige waterval El Nicho. Bezoek in Cienfuegos vooral Castillo de Jagua, een vesting die de stad beschermde tegen piraten uit Jamaica. U kunt u in Cienfuegos zeker een aantal dagen vermaken, al was het maar vanwege die prachtige baai met een heerlijk strand.

Trinidad
Ook de stad Trinidad mag er wezen. Dit openlucht museum staat net als Havana op de werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier hobbelige straten met kasseien, kerktorens, paardenkoetsjes en ongetwijfeld oude Cubanen met de welbekende Cubaanse sigaar. Een bezoek aan Trinidad is een reis door het koloniale verleden van Cuba. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Vooral de tientallen originele huizen met typische smeedwerken raampartijen, zijn opmerkelijk. Een leuk uitstapje vanuit Trinidad is het mooie Sancti Spiritus, een koloniale stad op ongeveer een uur afstand van Trinidad. U kunt hier heerlijk eten met uitzicht op 1 van de vele kerken.

Santiago de Cuba
Santiago de Cuba wordt ook wel de bakermat van de Cubaanse salsa muziek genoemd. De sfeervolle oude binnenstad staat dan ook bol van de oude cafés en restaurants waar u op elk moment van de dag wel de opzwepende muziek uit hoort schallen. Deze leuke stad heeft sfeervolle smalle straatjes, parken en kerken en ligt op een heuvelachtig schiereiland aan een lange diepe baai. Santiago de Cuba heeft haar levenslustigheid en sfeer te danken aan de revolutie op Haïti. Veel koffie en suikerboeren vluchtten toen met hun slaven naar Santiago de Cuba en brachten een enorme economische vooruitgang in de stad. Maar ook de Franse levenskunst en muziek werd hierdoor geïntroduceerd. Tot vandaag de dag is Santiago de Cuba ongetwijfeld de meest swingende stad van Cuba.

footer-image neem contact met ons op