Japan Highlights 2 Weken

De shinkansen of kogeltrein is Japan’s trots en staat bekend om zijn snelheid van maximaal 320 km/u, punctualiteit, comfort, veiligheid en efficiëntie. Het raast bliksemsnel over een 20.000 km lang netwerk van spoorlijnen uitgevoerd door verscheidene Japan Railways Groups secties. Het netwerk verbindt grote steden in Honshu en Kyushu en daarom is treinreizen in Japan een populaire en relatief goedkope manier van reizen en een paradijs voor treinliefhebbers! Ontdek zo de Highlights van Japan….
Deze ultieme 15-daagse reis laat je binnen twee weken kennismaken met alle populaire hoogtepunten van Japan tussen Tokyo en Nagasaki. Je zult versteld staan van de tempels, schrijnen, grote steden, het platteland, natuur en cultuur en natuurlijk het reizen met de hogesnelheidstrein! Je vindt het allemaal met de Japan Highlights 2 Weken-reis!


DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 :  Fukuoka
Dag 2 :  Nagasaki
Dag 3 :  Nagasaki
Dag 4 :  Hiroshima
Dag 5 :  Hiroshima
Dag 6 :  Kyoto
Dag 7 :  Kyoto
Dag 8 :  Kyoto
Dag 9 :  Tsumago
Dag 10 : Tsumago
Dag 11 :  Matsumoto
Dag 12 :  Matsumoto
Dag 13 :  Tokyo
Dag 14 :  Tokyo
Dag 15 :  Vertrek*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Ontdek Japan met de shinkansen kogeltrein

Dag 1 : Fukuoka
Gebruik deze dag om even bij te komen van wellicht een lange vlucht. Fukuoka is een grote stad in het noorden van het zuidelijke Japanse eiland Kyushu. Omdat de stad zo dicht is gelegen bij het vaste land van Azië zijn hier veel invloeden te vinden vanuit bijvoorbeeld Korea. Dit uit zich vooral in het eten en de vele voedselstalletjes. Fukuoka heeft zelf ook de eerste zentempel van Japan, Shofukuji, gedateerd uit 1195.

Dag 2 : Nagasaki
Nagasaki is vandaag het doel. Activeer vandaag de Japan Rail Pass! Met de trein is het slechts twee uur reizen. Er kan een stop gemaakt worden in Imari of Arita. Vertrek dan vroeg uit Fukuoka en maak een tussenstop van een paar uur in een van deze bekende porselein/aardewerkstadjes en ga in de middag verder naar Nagasaki om daar nog wat te bezichtigen zoals bijv. Glover Garden of het atoombommuseum.

Dag 3 : Nagasaki
Een hele vrije dag voor Nagasaki. Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan het Deshima museum om te zien hoe de Nederlanders op een zeer klein kunstmatig eilandje leefden en vanaf daar handel dreven met de Japanners in de 17e eeuw.

Dag 4 : Hiroshima
Vandaag reis je af naar Hiroshima. Eerst met de sneltrein naar Fukuoka en vandaar met de shinkansen naar Hiroshima. Hier aangekomen kun je een bezoek gaan brengen aan het Atoombom Dome (Genbaku Dome) het Peace Memorial Park welke wereldvrede symboliseren.

Dag 5 : Hiroshima
Een bijzondere manier om deze dag te besteden zou zijn om naar één van de mooiste plekjes die Japan rijk is af te reizen, namelijk: Miyajima. Dit kleine eilandje is onderdeel van het nationale Setonaikai-natuurreservaat en ligt op slechts 30 minuten per trein verwijderd van Hiroshima. Wereldberoemd is de Itsukushima Schrijn waarvan de grote rode hemelpoort of torii trots in de zee voor de schrijn staat.

Dag 6 : Kyoto
Kyoto is vandaag de bestemming, maar onderweg kun je een tussenstop maken in Himeji: het prachtige ‘Witte Reigerkasteel’ uit 1580 is hier te bezichtigen. De renovaties zijn eindelijk voltooid. Je komt dan rond de middag aan in Kyoto.
Kyoto is na Tokyo een van de bekendste steden in Japan. De stad staat vooral bekend als het culturele centrum van Japan en is rijk aan oude tempels, natuur en zen-tuinen. Suggestie voor de eerste dag is een bezoek aan het centrum. Je kunt beginnen met Kyoto Tower. Deze toren is 131 meter hoog, geeft een mooi uitzicht en is gelegen vlakbij Kyoto Station. Vervolgens kun je verder naar het noorden lopen naar de Honganji Tempel site. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en een tuin genaamd Shoseien. Van hieruit kun je verder lopen naar het centrum op weg naar het Nijo Paleis, vervolgd door het Keizerlijk Paleis.

Dag 7 : Kyoto
De volgende dag kun je de westelijke zijde van Kyoto bezoeken. Deze westzijde wordt gekenmerkt door Arashiyama, gevolgd door het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji. Arashiyama is een zeer mooie omgeving omringd door de westelijke heuvels/bergen van Kyoto.

Dag 8 : Kyoto
De laatste dag is het een goed moment om het oosten van Kyoto te ontdekken. Het beste is om van het zuidoosten te lopen richting de noordzijde. Deze route kun je ook eventueel in twee dagen splitsen. In het zuidoosten ligt de Fushimi Inari Schrijn. Deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. Van deze tempel in het noorden kun je een bezoek brengen aan de Sanjuusangendo tempel. In deze tempel staan duizenden beelden van de bothissattva Kannon. Als je verder naar het noorden gaat kom je uit bij de beroemde Kiyomizu-dera. Deze tempel is gebouwd tegen de oostelijke heuvel van Kyoto op een bijzonder houten bouwwerk. Als je nog verder naar het noorden loopt kom je nog vele andere tempels tegen. Uiteindelijk zul je uitkomen op het Pad der Filosofen wat leidt naar het Zilveren Paviljoen.

Dag 9 : Tsumago
Vanuit Kyoto vertrek je vandaag wederom met de shinkansen. Ditmaal eerst richting Nagoya en daarna met een lokale trein richting Tsumago. Je kunt een tussenstop in de ochtend maken om Nagoya te bekijken. Nagoya is een echte industriestad, maar heeft toch een aantal bezienswaardigheden voor de toerist. Reis dan in de middag verder door naar Tsumago en geniet bij aankomst van een heerlijk Japans diner.

Dag 10 : Tsumago
Verken op het dorpje en maak een twee a drie uur durende wandeling door de heuvels naar het verderop gelegen dorpje Magome. Als je nog tijd over hebt, kun je heerlijk relaxen in een onsen (warmwaterbron) in de bergen boven Tsumago. Ter info: de onsen is gescheiden in een mannen- en vrouwenafdeling.

Dag 11 : Matsumoto
Op naar Matsumoto! Vanaf het station dichtbij Tsumago is het ongeveer een uur reizen met de trein. Matsumoto staat bekend om zijn prachtig behouden Japanse kasteel, ook wel het “Zwarte Kraaienkasteel” genoemd vanwege de zwarte muren, maar omliggend Matusmoto zijn ook een flink aantal mooie wandelroutes te vinden.

Dag 12 : Matsumoto
Mocht je willen dan kun je vandaag een uitstap maken naar Kamikochi met de bus. Kamikochi is een prachtig natuurgebied, ideaal om te wandelen. Het is gesloten in de winter, maar in de periode dat het open is, is het prachtig. Helemaal in de lente (toegankelijk vanaf 18 april) en herfst (het gebied sluit 15 november) is het een genot voor het oog.

Dag 13 : Tokyo
Op deze dag kom je aan in Tokyo met de shinkansen. Ontdek de prachtige dingen die de metropool te bieden heeft. Bezoek Tokyo Tower, de Asakusa Kannon tempel, de Keizerlijke Tuinen en de brug naar het paleis. De trendy wijk Ginza of het knettergekke Shibuya met het drukste voetgangersoversteek punt ter wereld. Bezoek de markt rond Ueno station of vergaap je in “Electric-Manga Town” Akihabara. Eet de beste sushi rond de Tsukiji Vismarkt of ga (in het voorjaar / zomerseizoen) naar een van de vele matsuri en hanabi (straatfeesten en vuurwerkshows).

Dag 14 : Tokyo
Bezoek vandaag Nikko/Kamakura op eigen gelegenheid of met onze excursies. Nikko ligt op ongeveer 80 km ten noorden van Tokyo. Bezoek de prachtige tempel en shinto schrijnen, het mausoleum van Tokugawa Ieyasu en de schitterende bossen en natuur eromheen.
In Kamakura bezoek je de grootste bronzen Boeddha ter wereld. Naast de Boeddha zijn de vele tempels, tegenwoordig slechts replica’s van vergane glorie, het bekijken en ontdekken meer dan waard.

Dag 15 : Vertrek*
Dit is de laatste dag in Tokyo.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf OP AANVRAAG per persoon
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer in 3 sterren

Landarrangement vanaf OP AANVRAAG per persoon
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer in 3 & 4 sterren

Landarrangement vanaf OP AANVRAAG per persoon
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer in 4 & 5 sterren

Het tarief is exclusief internationale tickets.

* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud.
  Prijzen zijn gebaseerd op Twin/Double Room. Voor Single Room geldt een toeslag.


Inclusief
– 14 overnachtingen met ontbijt (Kyoto en Tsumago in Japanse stijl)
– 14 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse (1e klasse + ca. 125 EUR)
– Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema’s
– Heel veel informatie van elke besproken locatie

Exclusief
– Retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Transport niet gedekt door de Japan Rail Pass
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds € 2.50
– Verplichte bijdrage SGR € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

Als u meer van Japan wilt genieten na uw reis dan kunnen wij deze altijd verlengen. Wij kunnen ook ieder onderdeel op maat maken!
Uiteraard bieden wij ook vliegtickets aan!

footer-image neem contact met ons op