Japan Highlights 3 weken

Reis dwars door Japan van zuid naar noord in 23 dagen. Maak gebruik van verschillende treinen zoals o.a de shinkansen d.m.v de Japan Rail Pass. Naast talloze populaire bestemmingen zoals Hiroshima, Kyoto en Tokyo zul je ook minder bekende plekken in het Noorden bezichtigen (Tohoku-gebied). Dit regio wordt vaak over het hoofd gezien, maar sla deze natuurschoonheid vooral niet over! Deze reis biedt de mogelijkheid om talloze verschillende aspecten van Japan te ontdekken! Ontdek zo de Highlights van Japan in 3 weken…

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 : Fukuoka
Dag 2 : Fukuoka
Dag 3 : Kumamoto
Dag 4 : Nagasaki
Dag 5 : Nagasaki
Dag 6 : Hiroshima
Dag 7 : Hiroshima
Dag 8 : Kyoto
Dag 9 : Kyoto
Dag 10 : Kyoto
Dag 11 : Tokyo
Dag 12 : Tokyo
Dag 13 : Tokyo
Dag 14 : Sendai
Dag 15 : Sendai
Dag 16 : Naruko Onsen
Dag 17 : Aomori
Dag 18 : Aomori
Dag 19 : Akita
Dag 20 : Akita
Dag 21 : Tokyo
Dag 22 : Tokyo
Dag 23 : Terugvlucht*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Ontdek Japan’s highlights met de shinkansen en de Japan Rail Pass binnen 23 dagen!

Dag 1 : Fukuoka
Gebruik deze dag om even bij te komen van een lange vlucht. Fukuoka is een grote stad in het noorden van het zuidelijke Japanse eiland Kyushu. Omdat de stad zo dicht is gelegen bij het vaste land van Azië zijn hier veel invloeden te vinden vanuit bijvoorbeeld Korea. Dit uit zich vooral in het eten en de vele voedselstalletjes. Fukuoka heeft zelf ook de eerste zentempel van Japan, Shofukuji, gedateerd uit 1195.

Dag 2 : Fukuoka
Deze dag kunt u een bezoek brengen aan het tempelcomplex van Dazaifu dat ongeveer op zo’n 30 km van Fukuoka af ligt.

Dag 3 : Kumamoto
Vandaag activeer je de Japan Rail Pass en reis je met de shinkansen naar Kumamoto. In Kumamoto kun je naar het prachtige authentieke kasteel of de mooie Japanse Suizenji-tuin.

Dag 4 : Nagasaki
Nagasaki is vandaag het doel. Met de trein is het maar twee uur reizen. Maar je kunt ook met de boot vanaf Kumamoto naar Shimabara gaan, om vanaf daar verder te reizen naar Nagasaki met de trein. Vertrek in het laatste geval vroeg uit Kumamoto en maak een tussenstop van een paar uur in Shimabara om te genieten van de heetwaterbronnen. In de middag kun je verder naar Nagasaki om daar nog wat te bezichtigen zoals bijv. Glover Garden of het atoombommuseum.

Dag 5 : Nagasaki
Een hele vrije dag voor Nagasaki. Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan het Deshima museum om te zien hoe de Nederlanders op een zeer klein kunstmatig eilandje leefden en vanaf daar handel dreven met de Japanners in de 17e eeuw.

Dag 6 : Hiroshima
Vandaag reis je naar Hiroshima. Eerst met de sneltrein naar Fukuoka en vanaf daar met de shinkansen naar de stad. Hier aangekomen kun je een bezoek gaan brengen aan het Atoombom Dome (Genbaku Dome) en het Peace Memorial Park welke wereldvrede symboliseren. Mocht je nog tijd over hebben dan kun je ook nog naar het kasteel van Hiroshima.

Dag 7 : Hiroshima
Een bijzondere manier om deze dag te besteden zou zijn om naar één van de mooiste plekjes die Japan rijk is af te reizen, namelijk: Miyajima. Dit kleine eilandje is onderdeel van het nationale Setonaikai-natuurreservaat en ligt op slechts dertig minuten per trein verwijderd van Hiroshima. Wereldberoemd is de Itsukushima Schrijn waarvan de grote rode torii-poort trots in de zee voor de schrijn staat.

Dag 8 : Kyoto
Kyoto is vandaag de bestemming, maar onderweg kun je een tussenstop maken in Himeji, het prachtige ‘Witte Reigerkasteel’ uit 1580 is hier te bezichtigen. De renovaties zijn eindelijk af! Je komt in de middag in Kyoto aan. Kyoto is na Tokyo een van de bekendste steden van Japan. De stad staat vooral bekend als het culturele centrum van Japan en is rijk aan oude tempels, natuur en tuinen. Suggestie voor de eerste dag is een bezoek aan het centrum. Je kunt beginnen met Kyoto Tower. Deze toren is 131 meter hoog, geeft een mooi uitzicht en is gelegen vlakbij Kyoto Station. Vervolgens kun je verder noord lopen naar de Honganji Tempel site. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west- en oostzijde van de tempel en een tuin genaamd Shoseien. Van hieruit kun je verder lopen naar het centrum op weg naar het Nijo Paleis, vervolgd door het Keizerlijk Paleis.

Dag 9 : Kyoto
De volgende dag kun je de westelijke zijde van Kyoto bezoeken. Deze westzijde wordt gekenmerkt door Arashiyama, gevolgd door het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji. Arashiyama is een zeer mooie omgeving omringd door de westelijke heuvels/bergen van Kyoto.

Dag 10 : Kyoto
De laatste dag is het een goed moment om het oosten van Kyoto te ontdekken. Het beste is om van het zuidoosten te lopen richting de noordzijde. Deze route kun je ook eventueel in 2 dagen splitsen. In het zuidoosten ligt de Fushimi Inari Schrijn. Deze wordt gekenmerkt door zijn honderden rode poorten. Van deze tempel naar het noorden kun je een bezoek brengen aan de Sanjuusangendo tempel. In deze tempel staan duizenden beelden van de bothissattva Kannon. Als je nu verder naar het noorden gaat kom je uit bij de beroemde Kiyomizu-dera. Deze tempel is gebouwd tegen de oostelijke heuvel van Kyoto op een bijzonder houten bouwwerk. Als je nog verder naar het noorden loopt kom je nog vele andere tempels tegen. Uiteindelijk zul je uitkomen op het Pad der Filosofen wat leidt naar het Zilveren Paviljoen.

Dag 11 : Tokyo
Vandaag stap je op de trein naar Tokyo. De binnenstad van Tokyo bestaat uit een aantal verschillende districten. Bijvoorbeeld, de bekende districten Asakusa, Akihabara, Ueno, Shibuya, Harajuku, Roppongi, Ginza en Ikebukoro zijn gelegen in en om het centrum van de stad. Je kunt ter suggestie twee of drie van deze districten bezoeken per dag. Elk district heeft zo zijn eigen atmosfeer.

Dag 12 : Tokyo
De binnenstad van Tokyo bestaat uit een aantal verschillende districten. Bijvoorbeeld, de bekende districten Asakusa, Akihabara, Ueno, Shibuya, Harajuku, Roppongi, Ginza en Ikebukoro zijn gelegen in en om het centrum van de stad. Je kunt ter suggestie twee of drie van deze districten bezoeken per dag. Elk district heeft zo zijn eigen atmosfeer.

Dag 13 : Tokyo
De binnenstad van Tokyo bestaat uit een aantal verschillende districten. Bijvoorbeeld, de bekende districten Asakusa, Akihabara, Ueno, Shibuya, Harajuku, Roppongi, Ginza en Ikebukoro zijn gelegen in en om het centrum van de stad. Je kunt ter suggestie twee of drie van deze districten bezoeken per dag. Elk district heeft zo zijn eigen atmosfeer.

Dag 14 : Sendai
Dit is de dag om met de trein naar het centrum en grootste stad in het noordoosten van Japan te gaan. Sendai was in 1600 gesticht door de machtige Date samoerai-clan en is nog steeds een van de vijftien grootste steden van Japan. Je kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het mausoleum van de Date-clan en de ruïnes bezichtigen van het Date Kasteel. Mocht je tijd over hebben dan kun je ook nog een stukje verder reizen met de trein om naar Matsushima te gaan. Matsushima is een van de drie mooiste gezichten van Japan (samen met Miyajima in Hiroshima).

Dag 15 : Sendai
Deze dag kun je gebruiken om een uitstap te maken naar Yamadera. Yamadera betekent bergtempel en is zoals het al zegt een tempelcomplex gelegen in de bergen. De tempel is in 860 gesticht door de boeddhistische Tendai-sekte en is een pracht voor het oog. Helemaal als je de vele treden beklommen hebt, is het een schitterend uitzicht over de gehele vallei.

Dag 16 : Naruko Onsen
Vandaag zet je koers naar een van Japans meest bekende heetwaterbron-locaties. Naruko, de plaats gelegen bij deze spa staat bekend om zijn kokeshi-poppen. De poppetjes worden met de hand gemaakt en komen oorspronkelijk uit Naruko. Naruko Onsen telt maar liefst 400 heetwaterbronnen met 11 verschillende soorten water. Je hebt in dit gebied dus voldoende keus om te genieten van een echt Japans bad, en je verblijft dan ook in een Japanse ryokan.

Dag 17 : Aomori
Aomori is de grootste stad gelegen in het noorden van het Japanse hoofdeiland Honshu. Aomori staat in Japan zelf bekend om het Nebuta Festival gehouden in begin augustus. Tijdens dit festival worden gigantische verlichte praalwagens door de straten getrokken met verschillende papier maché-gemaakte figuren van onder andere het Kabuki toneelspel. Verder kun je in Aomori terecht voor de regionaal bekende vismarkt, maar ook voor verscheidene musea en archeologische opgravingsplaatsen van de Jomon periode (13000 – 300 v.Chr.).

Dag 18 : Aomori
Deze dag kun je gebruiken om een uitstap te maken naar een van de mooiste plaatsen rondom Aomori. Bijvoorbeeld het noordelijke schiereiland Shimokita Hanto. Hier is onder andere Osorezan gelegen. Naast Mt.Koya en Mt. Hiei is dit een van de drie meest heilige plaatsen van het boeddhisme in Japan. Osorezan is letterlijk vertaald ‘Afschrikkende Berg’ en heeft deze naam te danken aan zijn barre uiterlijk. Ook zou de berg overeenkomsten hebben met de boeddhistische hel. Een andere plaats om naar toe te reizen voor deze dag is Hirosaki. Dit is het meest culturele plaatsje van het noorden met een eigen kasteel, samoerai-district en Japanse tuin.

Dag 19 : Akita
Om naar Akita te komen reis je deze dag met de trein langs de westerse Japanse kust. Deze prachtige route neemt je ook mee langs het Shirakami Sanchi-gebergte aan de oostkant. Aangekomen in Akita is het ondertussen middag geworden. Je kunt de overgebleven tijd besteden aan het bezichtigen van de stad. Je kunt het Senshu Park en Akita Kasteel bezoeken. Verder staat Akita bekend om zijn Kanto Festival wat gehouden wordt begin augustus.

Dag 20 : Akita
Een leuke daginvulling voor vandaag is een bezoek aan Nyuto Spa. Ook dit heetwaterbrongebied is een van de bekendste van Noord-Japan. Om hier te komen reis je af naar Tazawako met de trein en verder naar Nyuto Spa met de bus. Geniet hier van het heerlijke Japanse bad, maar je kunt natuurlijk ook genieten van de prachtige natuur in dit bergachtige gebied.

Dag 21 : Tokyo
Terugkeren naar Tokyo.

Dag 22 : Tokyo
Vandaag is dan echt de laatste dag. Je kunt nog kiezen om een uitstapje te maken naar Kamakura, Nikko, Yokohama, Hakone of Mito. Al deze plaatsen zijn schitterend om een keer te bezoeken.

Dag 23 : Terugvlucht
De vlucht naar huis is vandaag, of wil je misschien nog langer blijven? Wij kunnen de reis voor je uitbreiden!


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanafOP AANVRAAG

Het tarief is exclusief internationale tickets.

* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud.
Prijzen zijn gebaseerd op Twin/Double Room. Voor Single Room geldt een toeslag.


Inclusief
– 22 overnachtingen met ontbijt (Kyoto en Naruko Onsen Japanse stijl overnachting)
– 21 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse (1e klasse + ca. 170 EUR)
– Een voorbeeldroute met voorbeeld treinschema
– Heel veel informatie van elke besproken locatie

Exclusief
– Retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Transport niet gedekt door de Japan Rail Pass
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds € 2.50
– Verplichte bijdrage SGR € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op