Avontuurlijk Sumatra

Orang Oetan – neushoorns – olifanten – Toba Meer – lokale markten – tropisch eiland Cubadak – jungle trekking – Jeep naar Bukit Lawang

De privé rondreis Sumatra met gids en chauffeur – Avontuurlijk Sumatra heeft een overvloed aan pure natuur! U begint uw rondreis Sumatra met de unieke kans om Orang Oetans in het wild te ontmoeten in Bukit Lawang en Ketambe! Hier leven ook talloze andere tropische diersoorten zoals toekans, Sumatraanse neushoors, reptielen en olifanten. Vervolgens bezoekt u het betoverende Toba Meer. Hier kunt u een paar dagen heerlijk relaxen en prachtig wandelen. U sluit deze unieke rondreis Sumatra af op het tropische ongerepte eiland Cubadak! Vanaf uw veranda bij uw houten bungalow kijkt u uit op zee. Wat wilt u nog meer?


Mesjid Raya Moskee in Medan Sumatra
Mesjid Raya Moskee in Medan

Avontuurlijk rondreis Sumatra – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint uw mooie privé rondreis met gids en chauffeur – Avontuurlijk Sumatra. U vliegt naar de hoofdstad Medan, waar u de volgende dag arriveert.

Dag 2, Medan
Bij aankomst op Polonia Airport in Medan krijgt u een transfer naar het hotel aangeboden en heeft u eventjes om bij te kunnen komen van de lange reis. Medan heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die u vandaag met een citytour gaat bekijken. Een overnachting in Medan, inclusief ontbijt.

Dag 3, Medan – Tangkahan
Na het ontbijt rijdt u via Binjai en Tanjung Pura naar Tangkahan. Eenmaal in Tangkahan (een deel van het Leuser Nationaal Park) checkt u in bij een eenvoudig guesthouse, waar u overnacht. De middag heeft u vrij te besteden u kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de omgeving van het hotel. Twee overnachtingen in Tangkahan, inclusief ontbijt.

Dag 4, Tangkahan
Deze ochtend gaat u een wandeling maken door de jungle om een schitterende natuur en een prachtige waterval te gaan zien. De middag is vrij te besteden.

Dag 5, Tangkahan – Bukit Lawang
Na het ontbijt rijdt u per Jeep naar Bukit Lawang, onderweg stopt u bij verschillende rubber-, cacao-, en palmolie plantages. Bij aankomst in Bukit Lawang kunt in inchecken bij het hotel en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Twee overnachtingen in Bukit Lawang, inclusief ontbijt.

orang oetan sumatra
Orang Oetan sumatra

 

Dag 6, Bukit Lawang – Trekking
Deze dag staat er een van de hoogtepunten van de reis op het programma! U maakt een trekking door de jungle waar u de Oerang Oetan kunt zien tijdens hun lunch tijd. Na het voeren van de Oerang Oetans wandelt u met een gids dieper de jungle in, waar u de mogelijkheid heeft om de verscheidenheid aan flora en fauna in het tropisch regenwoud te zien.

Dag 7, Bukit Lawang – Brastagi
De reis gaat vandaag na het ontbijt verder naar Brastagi, onderweg stopt u bij de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval en bezoekt u het traditionele dorpje Karo Batak bij Peceren. Ook bezoekt u een fruitmarkt, waarna u bij uw hotel arriveert en kunt inchecken. U verblijft een nacht, inclusief ontbijt.

Dag 8, Brastagi – Ketambe
U vervolgt uw reis vandaag richting Ketambe. Dit gebied is nog werkelijk ongerept en hier zijn de orang oetans nog in het wild te bewonderen. Uw huisje in Ketambe beschikt over alle basis faciliteiten maar heeft iets wat niet veel andere accommodaties bieden: Een prachtige ligging in een ongerept stukje natuur, vlakbij de jungle en naast een rivier. Vanaf uw veranda ziet u alleen maar groen.

Hot spring bij Ketambe, Sumatra
Hot spring bij Ketambe, Sumatra

 

Dag 9, Ketambe – Trekking
Ketambe op Sumatra is echt een ongelooflijke plek om orang oetans te bekijken. Hier vindt u geen rehabilitatiecentrum of een dun strookje jungle, maar een piepklein dorpje in het grote Nationale Park Gunung Leuser, waar u bijna zeker bent orang oetans tegen te komen. Tijdens uw trekking vindt u met een beetje geluk ook siamang, hornbills en andere tropische dieren.

Dag 10, Ketambe – Samosir
Na het ontbijt gaat u naar Parapat, wat aan het Toba Meer lig. Na aankomst bij Parapat gaat de tocht verder naar Samosir Island, waar u heen gaat per veerboot. Wanneer u hier bent gearriveerd, kunt u in checken bij het hotel. U verblijft twee nachten, inclusief ontbijt.

Dag 11, Samosir
Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om Samosir Island, “het gebied van van het Batak volk”, te gaan verkennen. U kunt (optioneel) per motorfiets naar de top van de Samosir Hill om riviertjes op de top van de heuvel genaamd Sidahoni Lake, te zien. Wanneer u liever een trekking gaat maken, wilt één van de gidsen u graag begeleiden door de jungle op het eiland Samosir met de mogelijkheid om bij verschillende dorpjes te stoppen. (optioneel)

Dag 12, Samosir – Sipirok
Na het ontbijt vertrekt u weer richting Parapat en hier vandaan rijdt u deze keer naar Sipirok. Bij aankomst in Sipirok checkt u in bij het hotel. Overnachting in Sipirok, inclusief ontbijt.

Taruko Sianok Bukittinggi Sumatra
Taruko Sianok Bukittinggi Sumatra

 

Dag 13, Sipirok – Bukittinggi
U neemt vandaag afscheid van Sipirok voor een bezoek aan Bukittinggi. U passeert het tropisch regenwoud van Rimba Panti en u komt langs peper-, vanille-, kaneel- en cardamon tuinen, en steekt de evenaar over naar Bonjol. In de middag komt u aan in Bukittinggi het charmante stadje van de Minangkabau bevolking. Bij het hotel aangekomen kunt u direct inchecken. U verblijft twee nachten, inclusief ontbijt.

Dag 14, Bukittinggi – Minangkabau tour
Tijd om kennis te maken met de Minangkabau Cultuur. Bij aankomst Batu Sangkar rijdt u naar Pagaruyung voor een bezoek aan het duplicaat van het Paleis van Minangkabau Koninkrijk. In de middag keert u via Padang Panjang terug naar Bukittinggi en bezoekt u het dorpje Pandai Sikat om daar de traditionele hand weven en houtwerk te bewonderen.

Dag 15, Bukittinggi – Padang – Cubadak Island
U gaat vandaag uw prachtige rondreis heerlijk afsluiten op een tropisch eiland aan de westkust van Sumatra. Bij aankomst op Cubadak Island wordt u hartelijk welkom geheten in het resort en heeft u de rest van de dag om lekker bij te komen. U verblijft zes nachten op Cubadak, op basis van volpension.

sumatra strandvakantie Cubadak Island
Cubadak Island

 

Dag 16 tot en met dag 20, Cubadak Island
Deze dagen kunt u zelf beslissen wat u gaat doen. U kunt heerlijk niets doen en lekker slenteren langs de witte stranden. Maar vanuit het resort worden allerlei excursies georganiseerd waarbij u vrijblijvend kunt deelnemen. Zo kunt u bijvoorbeeld snorkelen, een snorkel en flippers zijn beschikbaar. Of u gaat picknicken op een naastgelegen onbewoond eiland! Voor actievelingen kunt u ook kanoën of zeilen en er worden ook trekkings georganiseerd door het oerwoud.

Dag 21, Terugreis
Na het ontbijt keert u weer met de boot terug naar Corocok, en vanaf hier wordt u met een transfer naar het vliegveld van Padang gebracht. Hier stapt u weer op uw vlucht terug naar huis. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 22, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Bengkulu Beach sumatra
Bengkulu Beach sumatra

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Avontuurlijk Sumatra
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.950,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Overnachtingen in genoemde hotels/lodges, inclusief ontbijt
– Vervoer tijdens de gehele reis in een auto met privé chauffeur, behalve op vrije dagen
– Transfer per jeep van Tangkahan naar Bukit Lawang
– Volle dag trekking in Gunung Leuser Nationaal Park, onder begeleiding van een lokale ranger
– Volle dag trekking in Ketambe, onder begeleiding van een lokale ranger
– Ferry oversteek naar Samosir eiland
– Entree gelden voor de genoemde Nationale Parken
– 7 dagen/6 nachten verblijf op Cubadak Island, op basis van volpension, inclusief genoemde activiteiten en transfers

Exclusief
– Retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor Indonesië
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op