Java & Sulawesi

Jakarta – De botanische tuin in Bogor – Het uitzicht op de theeplantages vanaf de Puncak Pass – Een bijzondere treinreis van Bandung naar Yogyakarta – Borobudur – Prambanan tempel – Bezoek Mount Bromo vroeg in de ochtend voor een spectaculaire zonsopkomst – De zonsondergang in Sengkang – Tanah Toroja – De rotsgraven van Lemo – Bewonder de kleurrijke vlinders in Bantimurung – Ontspannen in Siladen.

U wordt ondergedompeld in het échte Indonesië met het historische Java en het onbekende Sulawesi tijdens deze Privé rondreis met gids en chauffeur – Java & Sulawesi rondreis. Op Java mag u de absolute trekpleisters niet missen zoals Jakarta, Bogor, de Borobudur en Mount Bromo. Hierna wacht u een nieuw avontuur in het ongerepte Sulawesi. Hier ziet u unieke bevolkingsgroepen en culturen in Torajaland, zijdeweverijen, rustieke meren en pittoreske vissersdorpjes. U sluit uw reis heerlijk af op een tropisch strand in het noorden van Sulawesi.


Java & Sulawesi rondreis – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Vertrek
Vandaag vertrekt u voor uw heerlijke rondreis Indonesië. U vertrekt vanaf Schiphol en arriveert de volgende dag in Jakarta.

Dag 2, Aankomst Jakarta
Bij aankomst op de luchthaven van Jakarta wordt u hartelijk welkom geheten door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Twee overnachtingen in Jakarta, inclusief ontbijt.

Dag 3, Jakarta
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u zelf op pad gaan voor een eerste kennismaking met de stad.

Dag 4, Jakarta – Bogor
Vandaag laat u de miljoenenstad Jakarta achter u en gaat uw rondreis beginnen. U vertrekt naar Bogor voor een bezoek aan de botanische tuin van wereldklasse, gelegen net achter het prachtige 19de-eeuwse presidentiële paleis. Twee overnachtingen in Bogor, inclusief ontbijt.

Dag 5, Bogor
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van Bogor verkennen.

Dag 6, Bogor – Puncak – Bandung
Deze dag laat u Bogor achter u en gaat de reis verder naar Bandung. De rit leidt langs de Puncak Pass, beroemd door zijn spectaculaire uitzicht op theeplantages op de berghelling. U zult ook een theeplantage bezoeken. Overnachting in Bandung, inclusief ontbijt.

Dag 7, Bandung – Yogyakarta
U reist vandaag met de trein van Bandung naar Yogyakarta. U ziet de groene rijstterrassen aan u voorbij trekken en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt hebben gestaan. Twee overnachtingen in Jogjakarta, inclusief ontbijt.

Dag 8, Yogyakarta omgeving
Na het ontbijt in het hotel rijdt u door het platteland van Midden-Java naar de Borobudur. Hierna bezoekt u het grootste en meest indrukwekkende Shiva tempel complex, genaamd Prambanan tempel, die bestaat uit meer dan 200 tempels en heiligdommen.

Dag 9, Jogyakarta – Solo – Malang
Deze ochtend laat u Yogyakarta achter u en gaat uw reis verder naar Oost Java, waar het land wordt gedomineerd door landbouw. Overnachting in Malang, inclusief ontbijt.

Dag 10, Malang – Tosari
U vervolgt uw reis naar Tosari, wat het uitgangspunt is voor een bezoek aan de indrukwekkende Mount Bromo. Dit gaat u de volgende ochtend vroeg beleven. Overnachting in Tosari, inclusief ontbijt.

Dag 11, Tosari – Mount Bromo – Surabaya
U stapt vroeg in de ochtend in een 4 WD jeep. Hiermee rijdt u door een maanachtig landschap naar het uitkijkpunt over de Mount Bromo vulkaan. Het uitzicht met zonsopkomst is werkelijk magisch. U gaat hierna te voet de vulkaan op totdat u bij de immense krater staat. Overnachting in Surabaya, inclusief ontbijt.

Dag 12, Surabaya – Makassar – Bira
Deze dag wordt u naar het vliegveld gebracht waar u op uw binnenlandse vlucht stapt naar Makassar, op Sulawesi. Hier begint uw volgende avontuur! 1 overnachting in Bira, inclusief ontbijt.

Dag 13, Bira – Sengkang
U rijdt noordwaarts door een toeristisch praktisch onbekend stuk Sulawesi. Een prachtige route, die door een vlakte met sawah’s en tabak loopt richting het Tempemeer. We proberen hier op tijd aan te komen om de prachtige zonsondergang te zien. Overnachting in Senkang, inclusief ontbijt.

Dag 14, Senkang – Toraja
Na het ontbijt gaat u op weg naar het mooiste en wonderlijkste deel van dit eiland en misschien wel van heel Indonesië: Tanah Toraja! Het natuurschoon is adembenemend mooi. Daarnaast hebben de Toraja’s een geheel eigen cultuur, die zich uit in voorouderverering, een wonderlijke dodencultuur en de zo typische, vaak fraaie beschilderde, woningen met de hoge daken (als een omgekeerd zadel). Drie overnachtingen in Toraja, op basis van volpension.

Dag 15 en 16, Toraja
Deze dagen gaat u het prachtige en aparte Torajaland ontdekken. U zult deelnemen aan verschillende excursies waarbij u onder andere de rotsgraven van Lemo gaat bezoeken, één van de oudste traditionele dorpen van het gebied en Palatokke.

Dag 17, Toraja – Makassar
Na het ontbijt wordt u met een transfer teruggebracht naar Makassar. Overnachting in Makassar, inclusief ontbijt.

Dag 18, Makassar – Manado – Siladen Resort
Vandaag weer een volle excursie dag waarbij u Bantimurung en Leang Leang gaat bezoeken. Bantimurung is bekend vanwege de vele kleurrijke vlinders. Hierna wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Manado. Hier gaat u de laatste dagen van uw vakantie heerlijk relaxen en genieten van zon, zee en strand. Drie overnachtingen in Siladen, op basis van volpension.

Dag 19 en 20, Siladen
Deze dagen heeft u vrij te besteden en zijn daarom volledig vrij in te vullen.

Dag 21, Siladen – Manado – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Manado gebracht. Hier stapt u op uw vlucht huiswaarts. U arriveert de volgende dag weer in Amsterdam.

Dag 22, Thuiskomst*
Einde van uw Indonesië vakantie.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Java & Sulawesi
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 2.195,= per persoon
*

*Het tarief is exclusief internatuinale tickets.


Inclusief
– Transfers van/naar de luchthavens in Indonesië
– Privé chauffeur met Engelssprekende of Nederlands sprekende gids behalve op vrij te besteden dagen
– Binnenlandse vluchten Surabaya – Makassar & Makassar – Manado
– Trein ticket Bandung – Jogjakarta in de 1e klasse
– Genoemde transfers van/naar hotels
– Overnachtingen in vermelde 3* accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Genoemde excursies
– Entreegelden

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor Indonesië
– Vertrekbelasting Bali
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op