Sumatra, Java & Bali

Ontdek Medan per tuktuk – Voer de Oerang Oetans en zie ze in het wild – De Sikulikap waterval – per boot naar Samosir Island – Bezoek de botanische tuinen – Excursie naar krater van Mount Tangkuban Perahu – Ontspan in de warm water bronnen – Maak een treinreis van Bandang naar Jogjakarta – De borobudur – Bezoek de drijvende Tempel van Ulun Danu – Geniet op het prachtige strand van Seminyak.

Treasury Travel neemt u mee op privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali ! Sumatra, het eiland van de oerang oetans, het betoverende Toba Meer en de verscheidene bevolkingsgroepen. U zou hier uw hele vakantie kunnen doorbrengen maar wij kiezen ervoor om een uitstapje naar Java te maken, waar u onder andere een prachtige treinreis maakt en de Boeddhistische tempel Borobudur bezoekt. U eindigt uw rondreis op Bali, waar u het binnenland bezoekt met rijstvelden en amper bezochte traditionele dorpjes voordat u heerlijk uit kunt rusten aan het strand van Seminyak.


Privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali oerang oetan
Oerang Oetan op Sumatra

Sumatra, Java & Bali rondreis – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint uw mooie privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali. U vliegt naar de hoofdstad Medan op Sumatra, waar u de volgende dag arriveert.

Dag 2, Medan
Bij aankomst op Polonia Airport in Medan krijgt u een transfer naar het hotel aangeboden en heeft u de middag vrij ter besteding. U verblijft twee nachten in Medan, inclusief ontbijt.

Dag 3, Medan
Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op uw gemak de hoogtepunten van Medan gaan bekijken. Wat erg leuk is om de stad deels per tuktuk en deels te voet te bekijken.

Dag 4, Tangkahan – Bukit Lawang
Deze dag rijdt u met uw chauffeur verder per Jeep naar Bukit Lawang, onderweg stopt u bij verschillende rubber-, cacao-, en palmolie plantages. U verblijft twee nachten in een cottage in Bukit Lawang, inclusief ontbijt.

Bukit Lawang jungle trekking Privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali
Bukit Lawang

 

Dag 5, Bukit Lawang – jungle trekking
Deze dag staat er een van de hoogtepunten van de reis op het programma! U wandelt door de jungle waar u de Oerang Oetans kunt zien tijdens hun lunch tijd!Na het voeren van de Oerang Oetans wandelt u met een gids dieper de jungle in, waar u de mogelijkheid heeft om de verscheidenheid aan flora en fauna in het tropisch regenwoud te zien.

Dag 6, Bukit Lawang – Brastagi
De reis gaat vandaag na het ontbijt verder naar Brastagi, onderweg stopt u bij de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval en bezoekt u het traditionele dorpje Karo Batak bij Peceren. U verblijft een nacht in Brastagi, inclusief ontbijt.

Dag 7, Brastagi – Samosir
Na het ontbijt gaat u naar Parapat, wat aan het Toba Meer lig. Na aankomst bij Parapat gaat de tocht verder naar Samosir Island, waar u heen gaat per veerboot. Wanneer u hier bent gearriveerd, kunt u in checken bij het hotel. Drie overnachtingen op Samosir, clusief ontbijt.

batak huizen op Samosir eiland, toba Meer
Batak huizen op Samosir eiland, Toba Meer

 

Dag 8, Samosir
Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om Samosir Island, “het gebied van van het Batak volk”, te gaan verkennen. Wanneer u een trekking wiltmaken, wilt één van de gidsen u graag begeleiden door de jungle op het eiland Samosir met de mogelijkheid om bij verschillende dorpjes te stoppen. (optioneel)

Dag 9, Samosir
Vandaag heeft u een vrije dag om te relaxen, zwemmen, zonnebaden of te wandelen langs de dorpen. Het is eventueel mogelijk om u een schitterende boot tour aan te bieden (optioneel).

Dag 10, Samosir – Parapat – Medan – Jakarta
U verlaat Samosir op dezelfde manier als dat u gekomen bent. Hierna wordt u teruggebracht naar Medan waar u op de binnenlandse vlucht naar Jakarta stapt waar u in de avond arriveert. Overnachting in Jakarta, inclusief ontbijt.

Dag 11, Jakarta – Bogor – Bandung
U gaat vandaag op weg naar Bandung met een stop bij het beroemde Bogor. De botanische tuinen, gelegen net achter het prachtige 19de-eeuwse presidentiële paleis, werden officieel opgericht door de Nederlanders in 1817 en met meer dan 15.000 soorten tropische planten uit de hele wereld. Na het bezoek aan deze prachtige tuinen gaat uw reis verder naar Bandung, waarbij u onderweg nog een aantal stops maakt. Twee overnachtingen in Bandung, inclusief ontbijt.

Sari Water Privé rondreis met gids en chauffeur - Sumatra, Java & Bali
Sari Water, Java

 

Dag 12, Bandung excursie
Vandaag krijgt u een mooie excursie aangeboden naar een krater van Mount Tangkuban Perahu welke op 1800 meter boven de zeespiegel ligt. U rijdt door heuvels langs theeplantages naar Sari Water, een spa-resort met een health center en warmwater bronnen. In de avond bezoekt u het Udjok angklung Orchestra, met traditionele bamboe muziek.

Dag 13, Bandung – Jogjakarta
U wordt vandaag naar het treinstation gebracht voor een van de mooiste treinreizen in Azië: De rit van Bandung naar Yogyakarta. U ziet de groene rijstterrassen aan u voorbij trekken en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt hebben gestaan. Twee overnachtingein in Jogjakarta, inclusief ontbijt.

Dag 14, Borobudur – Prambanan
Voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Java: De Borobudur. U gaat nog voor zonsopgang op weg naar een van de best bewaard gebleven oude monumenten in de wereld en vermeld als World Wonder Heritage. Hierna bezoekt u het grootste en meest indrukwekkende Shiva tempel complex, genaamd Prambanan tempel, die bestaat uit meer dan 200 tempels en heiligdommen.

Dag 15, Jogjakarta – Bali
Na het ontbijt in het hotel heeft u vrij te besteden tot het tijd is voor uw transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bali. Twee overnachtingen in Ubud, inclusief ontbijt.

Pura Taman Saraswati tempel in Ubud, Bali Privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali
Pura Taman Saraswati tempel in Ubud, Bali

 

Dag 16, Ubud
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u kennis maken met het prachtige Ubud. U ziet lokale artiesten die u hun kunstwerken graag tonen, welke zijn gemaakt met tradities en gereedschappen die eeuwen geleden al gebruikt werden. U maakt kennis met de ambachtslieden van houtsnijwerk en het schildermuseum.

Dag 17, Ubud – Randung/Munduk
De reis zet zich voort. Onderweg naar Munduk wordt er gestopt voor een heerlijke wandeling over bergpaadjes, langs rijstvelden en afgelegen dorpjes. Overnachting in Munduk, inclusief ontbijt.

Dag 18, Randung/Munduk – Bedugul
Het volgende avontuur staat alweer te wachten! Vandaag bezoekt u Lake Buyan en Tamblingan op weg naar Bedugul. Ook ziet u Lake Bratan met de drijvende Tempel van Ulun Danu. Overnachting in Bedugul, inclusief ontbijt.

rijstveld bali Privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali
Rijstveld Bali onderweg naar Tamblingan

 

Dag 19, Bedugul – Seminyak
Als afsluiter van deze heerlijke reis willen we u een verblijf in het fijne Seminyak niet onthouden! Drie overnachtingen in Seminyak, inclusief ontbijt.

Dag 20 en 21, Seminyak
Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten van het prachtige strand bij Seminyak. Hier komt u echt tot rust en laat u alle avonturen van de afgelopen drie weken nog eens de revue passeren. U zult met een voldaan en uitgerust gevoel weer naar huis gaan.

Dag 22, Seminyak – Terugreis
Helaas is er een einde gekomen aan uw fantastische Indonesië vakantie. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 23, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

 Zonsondergang Tanah Lot, Bali rijstveld bali Privé rondreis met gids en chauffeur – Sumatra, Java & Bali
Zonsondergang Tanah Lot, Bali

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Sumatra, Java & Bali
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.995,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Treinticket Bandung – Yogyakarta in de 1e klasse
– Privé chauffeur/gids behalve op vrij te besteden dagen
– Binnenlandse vlucht Medan – Jakarta
– Binnenlandse vlucht Jogjakarta – Denpasar
– Ticket boottocht Parapat – Samosir en v.v.
– Transfers van/naar de luchthavens
– Transfers van/ naar genoemde hotels
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief ontbijt
– Genoemde excursies met auto met privé chauffeur en Engelssprekende gids
– Entreegelden

Exclusief
– Internationale retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor Indonesië
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op