Java, Bali en Lombok

Citytour door Jakarta – Bezoek de botanische tuin in Bogor – Bewonder het spectaculaire uitzicht op de theeplantages vanaf de Puncak Pass – De krater van Mount Tangkuban Perahu – Borobudur – Stadstour door Jogjakarta – Bezoek de  Singosari Tempel en waterval – Een geweldige zonsopkomst bij Mount Bromo – Ga dolfijnen spotten in Lovina – Het Kedaton Alas apenbos – Overnachting in een homestay in Tetebatu – Geniet van de prachtige onderwaterwereld van de Gili Eilanden.

Tijdens deze klassieke privé rondreis met gids en chauffeur – Java, Bali en Lombok maakt u een reis door de tijd. U bezoekt op Java de eeuwenoude tempels Borobudur en Prambanan, op Bali maakt u kennis met de prachtige cultuur en vreedzame bevolking en op Lombok lijkt de tijd te hebben stil gestaan op de prachtige tropische Gili Islands. Dit is pas reizen!


Borobudur tempel op Java
Borobudur tempelcomplex op Java

Java, Bali en Lombok rondreis – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis


Dag 1, Vertrek

Vandaag vertrekt u richting Azië waar u de volgende dag arriveert voor uw privé rondreis met gids en chauffeur – Java, Bali en Lombok.

Dag 2, Aankomst in Jakarta
Na aankomst op Java wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in Jakarta, inclusief ontbijt. Nu kan uw rondreis Indonesië echt beginnen!

Dag 3, Bogor – Bandung
U maakt met een leuke citytour nader kennis met metropool Jakarta voordat u verder reis naar Bangdung. Onderweg bezoekt u in Bogor de botanische tuin. De rit gaat verder langs de Puncak Pass, beroemd om zijn spectaculaire uitzichten op de theeplantages. Overnachting in Bandung, inclusief ontbijt.

Dag 4, Bandung
U maakt een mooie rit door de bergen naar de krater van Mount Tangkuban Perahu. Breng eventueel een bezoek aan de warmwaterbronnen om te genieten in het mineraalrijke warme water. In de avond brengt u in Bandung een bezoek aan het Udjok Angklung Orchestra, ofwel de traditionele bamboe muziek. Overnachting in Bandung, inclusief ontbijt.

Udjo Angklung orkest in Bandung
Udjo Angklung orkest in Bandung

 

Dag 5, Bandung – Naga Village – Batu Raden
Een rit door het prachtige landschap van de Parahyangan hooglanden brengt u naar Batu Raden. Onderweg stopt u bij Kampung Naga en bezoekt u een traditioneel Sundanees dorp. Overnachting in Batu Raden, inclusief ontbijt.

Dag 6, Dieng Plateau – Borobudur – Jogjakarta
U reist naar het Dieng Plateau op 2000 meter boven de zeespiegel, waar u de ruïnes van de oudste Hindoe heiligdom in Java ziet en de kraters van Sikindang. Daarna reist u naar Borobudur, het vroegere spirituele centrum van het Boeddhisme in Java. ’s Middags komt u aan in Jogjakarta. Overnachting in Jogjakarta, inclusief ontbijt.

Dag 7, Jogjakarta
Vandaag maakt u een stadstour door Jogjakarta, waarbij u o.a. een bezoek brengt aan het Sultan paleis, de kleurrijke vogelmarkt en het Tamansari waterkasteel. U bezoekt ook de indrukwekkende Prambanan Tempel en de Loro Jongrang Tempel. Overnachting in Jogjakarta, inclusief ontbijt.

Prambanan tempel op Java
Prambanan tempel op Java

Dag 8, Solo – Malang
De reis gaat richting oost Java met onderweg een stop bij het Mangkunegaran paleis en de antiek/rommelmarkt in Triwindu in Solo. Overnachting in Malang, inclusief ontbijt.

Dag 9, Malang
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Optioneel kunt u ook een citytour onder begeleiding maken.

Dag 10, Tosari
In de middag reist u naar Tosari Village, gelegen op een berg. Op deze berg bevindt zich de Singosari Tempel, een waterval en de Purwodadi Botanische Tuin, waar u een bezoek aan kunt brengen voordat u arriveert in Tosari. Overnachting in Tosari, inclusief ontbijt.

Dag 11, Mount Bromo
Vroeg in de ochtend rijdt u per 4 wheel drive tot het hoogste uitkijkpunt om te genieten van de spectaculaire zonsopgang bij Mount Bromo! Per paard rijdt u dan langs de krater en na 250 stappen klimmen bereikt u dan de kraterrand. In de middag reist u naar Kalibaru wat beroemd is om de koffie- en cacaoplantages. Overnachting in Kalibaru, inclusief ontbijt.

Indonesië Bromo Vulkaan Rondreis Vakantie
Bromo Vulkaan

 

Dag 12, Plantage Tour
Vandaag brengt u een bezoek aan cacao-, koffie-, en rubber plantage en leert u meer over de verwerking van deze producten. Overnachting in Kalibaru, inclusief ontbijt.

Dag 13, Lovina
Het is tijd om afscheid te nemen van Java en per veerboot te reizen naar Bali. Na aankomst in de haven wordt u naar uw hotel gebracht aan de noordkust van het eiland. Overnachting in Lovina, inclusief ontbijt.

Dag 14, Bedugul – Ubud
U reist naar het binnenland van Bali, maar brengt eerst nog een bezoek aan het Bedugul Mountain Resort. Nadat u in het culturele centrum Ubud bent aangekomen bezoekt u het Kedaton Alas apenbos, en maakt u nader kennis met het stadje zelf. Overnachting in Ubud, inclusief ontbijt.

Dag 15, Ubud
Deze dag heeft u vrij te besteden. Overnachting in Ubud, inclusief ontbijt.

Traditionele Legong dans in Ubud
Traditionele Legong dans in Ubud


Dag 16 en 17, Sanur

U wordt naar Sanur gebracht, waar u de dagen helemaal vrij te besteden heeft.

Dag 18, Denpasar – Lombok
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Lombok. U wordt na aankomst naar uw hotel gebracht. Overnachting in Senggigi Area, inclusief ontbijt.

Dag 19, Senggigi
Deze dag heeft u vrij te besteden.

Dag 20, Tetebatu
U reist richting het oosten naar Tetebatu. In Tetebatu wacht u een heel bijzondere accommodatie, u verblijft hier in een homestay. Overnachting in Tetebatu Homestay, inclusief ontbijt.

Strand Gili Island, Lombok
Strand Gili Island, Lombok

 

Dag 21, Gili Islands
U heeft uitgebreid kennis gemaakt met de bewoners van Tetebatu en hun leefgewoontes tijdens uw homestay verblijf en vandaag reist u verder naar de haven voor de overtocht naar één van de Gili Eilanden! Overnachting op Gili Island, Inclusief ontbijt.

Dag 22 en 23, Gili Island
Deze dagen heeft u vrij te besteden en geniet u van het heerlijke strand en de prachtige onderwaterwereld van de Gili Eilanden! Overnachting op Gili Island, inclusief ontbijt.

Dag 24, Terugreis
Helaas is het tijd om afscheid te nemen van Indonesië. U reist terug naar het vaste land van Lombok en neemt de vlucht naar Denpasar, vanwaar u uw vlucht huiswaarts neemt.

Dag 25, Thuiskomst*
Einde van uw heerlijke Indonesië vakantie

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Zonsopgang bij de Borobudur op Java
Zonsopgang bij de Borobudur op Java

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Java, Bali en Lombok
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.890,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van/ naar de luchthaven op Java, Bali en Lombok
– Overnachtingen, inclusief vermelde maaltijden
– Tour volgens programma inclusief chauffeur en Engelstalige of Nederlandstalige gids, behalve op de vrij te besteden dagen
– Parkeergelden en entreegelden van de genoemde excursies

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Genoemde binnenlandse vluchten
– Niet genoemde maaltijden en excursies, fooien en persoonlijke uitgaven
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor Indonesië, gratis verkrijgbaar bij aankomst
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op