Best of Cuba, complete highlight rondreis

Ontdek Cuba tijdens deze mooie Best of Cuba, complete highlight rondreis. Koloniale steden, grotten, stranden, Cadillacs, sigaren en veel meer! Een kennismaking om nooit te vergeten. Mocht u deze reis liever met privé chauffeur maken dan is dit uiteraard mogelijk.

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,         Heenreis – Aankomst Havana
Dag 2,         Havana
Dag 3 en 4, Havana Viñales
Dag 5,         Viñales – Soroa – Las Terrazas
Dag 6,         Soroa – Las Terrazas – Cienfuegos
Dag 7,         Cienfuegos – Trinidad
Dag 8,         Trinidad
Dag 9,         Trinidad – Camaguey
Dag 10,       Camaguey – Santiago de Cuba
Dag 11,       Santiago De Cuba
Dag 12,       Santiago De Cuba – Guardalavaca
Dag 13,       Guardalavaca
Dag 14,       Guardalavaca – Vliegveld Holguin
Dag 15,       Havana – Vertrek huiswaarts
Dag 16,       Thuiskomst*
* Reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst Havana
U vertrekt vandaag naar het prachtige Cuba waar u dezelfde dag nog aankomt. U verblijft twee nachten in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 2, Havana
Vandaag heeft u vrij te besteden en kunt u op uw gemak de stad gaan verkennen. Havana is de hoofdstad van Cuba en met meer dan 2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. In Havana wordt u gelijk ondergedompeld in de unieke Cubaanse cultuur.

Dag 3, Havana – Viñales
Deze ochtend ontvangt u uw huurauto* en begint uw rondreis Cuba. U gaat vanuit Havana naar het uiterste zuidwesten van Cuba, naar de provincie Pinar del Rio.  Onderweg kunt u stoppen in San Diego de Los Baños om een duik te nemen in het medicinale minerale water. Uw eindpunt is de schilderachtige Viñales Vallei wat geologisch interessant is vanwege de kalkstenen grotten. U verblijft twee nachten in Viñales, inclusief ontbijt.
* Het is ook mogelijk om deze rondreis met een auto met privéchauffeur te maken.

Dag 4, Viñales
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u het Nationaal Park Valle de Viñales gaan bekijken. Deze vallei is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de dramatisch ogende rotsen die hoog uitsteken boven de traditionele boerderijen. De omgeving in de vallei is prachtig! U vind hier kalkstenen kliffen en de beroemde tabaksplantages en het is heerlijk rustig genieten. Optioneel zijn er excursies mogelijk zoals hiken, fietsen en rotsklimmen.

Dag 5, Viñales – Soroa – Las Terrazas
Na het ontbijt gaat uw rondreis verder. U rijdt maar een relatief kleine afstand naar het noorden van de provincie Pinar del Río. Hier bevinden zich te midden van mooie natuurlandschappen, gelegen aan de voet van het Sierra Del Rosario Gebergte twee sfeervolle bungalowparken waar u uit kunt kiezen om de nacht te verblijven. U overnacht hier midden in het Nationaal Park in een omgeving van prachtige dennenbossen, watervallen en grotten. U verblijft een nacht in Las Terrazas, inclusief ontbijt.

Dag 6, Soroa – Las Terrazas – Cienfuegos
U rijdt via Guamá naar Cienfuegos. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een traditioneel indianendorp. Hierna rijdt u verder en komt u langs de beroemde Varkensbaai voordat u aankomt in de stad Cienfuegos. Dit stadje is een plaatje aan de Caribische kust. U vindt hier prachtige Franse koloniale gebouwen en het stadje wordt ook wel ‘de parel van het zuiden’ genoemd. U verblijft een nacht in Cienfuegos, inclusief ontbijt.

Dag 7, Cienfuegos – Trinidad
Na het ontbijt heeft u alle tijd om nog wat in en rondom Cienfuegos te bekijken, voordat u verder rijdt naar de volgende bestemming, Trinidad. Gesticht in 1514 door Conquistador Diego de Velazquez, is Trinidad de op twee na oudste stad van Cuba. Overal waar u kijkt ziet u prachtig gerestaureerde huizen, koloniale binnenplaatsen en een schitterende natuurlijk omgeving. Als u door de stoffige straatjes loopt voelt u zich in het Midden Amerika van de jaren vijftig. U verblijft twee nachten in Trinidad, inclusief ontbijt.

Dag 8, Trinidad
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van het prachtige Trinidad. U kunt bijvoorbeeld een paardijtocht maken door de prachtige omgeving, een fiets huren of loopt u eens een kunstgalerie binnen of een lokale bar. Grote kans dat u de meest interessante mensen ontmoet.

Dag 9, Trinidad – Camaguey
Uw reis gaat vandaag weer verder. Na het ontbijt rijdt u via de “Suikermolenvallei” naar Sancti Spiritus, waar u de Centrale snelweg op gaat in de richting van Camaguey. Hier verblijft u een nacht in Camaguey, inclusief ontbijt.

Dag 10, Camaguey – Santiago de Cuba
U rijdt vandaag verder oostwaarts en komt via Bayamo aan in Cuba’s tweede stad, de bakermat van salsa muziek in Cuba: Santiago de Cuba. Na alle culture hoogstandjes is Santiago de Cuba een heerlijke tussenstop om even helemaal te ontspannen. U vindt hier een vrolijke mix van allerlei bevolkingsgroepen en dan heeft geresulteerd in een Afro-Caribische cultuur met veel muziek en dans. U verblijft twee nachten in Santiago de Cuba, inclusief ontbijt.

Dag 11, Santiago De Cuba
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijvoorbeeld uw ´salsa skills´ gaan verbeteren.

Dag 12, Santiago De Cuba – Guardalavaca
Na het ontbijt rijdt u via Holguín naar Cuba’s bekende badplaats: Guardalavaca. Deze plaats staat vooral bekend van de idyllische strandjes en de vele resorts die hier te vinden zijn. U kunt in deze badplaats lekker bijkomen en genieten van het heerlijke strand. U verblijft twee nachten in Guardalavaca, op basis van all inclusive.

Dag 13, Guardalavaca
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van het heerlijke strand van Guardalavaca.

Dag 14, Guardalavaca – Vliegveld Holguin
Vandaag vliegt u weer terug naar Havana. Nadat u uw auto heeft ingeleverd vertrekt u voor uw avondvlucht van Holguin naar Havana. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor uw laatste nacht in Cuba. U verblijft een nacht Havana, inclusief ontbijt.

Dag 15, Havana – Vertrek huiswaarts
Vandaag is het helaas al weer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Na het ontbijt heeft u nog een groot gedeelte van de dag tot uw beschikking, voordat u naar het vliegveld van Havana wordt gebracht in aansluiting op de internationale terugvlucht.

Dag 16, Thuiskomst*
Helaas is dit het einde van uw vakantie Cuba.
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 995,= gebaseerd op een verblijf van twee personen. Dit tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie en/of offerte aanvraag.


Inclusief
– Transfers van/naar de luchthavens op Cuba
– Meet & Greet bij aankomst
– Transfer van/naar hotels of Casa Particular bij aankomst
– Genoemde binnenlandse vlucht Holguin – Havana
– Overnachtingen, inclusief vermelde maaltijden
– **12 Dagen huurauto op Cuba*/ tegen toeslag is privé chauffeur mogelijk

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Borg en verzekering huurauto (creditcard verplicht!) en brandstof
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op