West Cuba Drive & Dive, cultuur en duiken

Tijdens de reis “West Cuba Drive & Dive, cultuur en duiken”  maakt u op een leuke manier kennis met het beste van Cuba! U vliegt naar Havana, waar een dag heeft om deze prachtige stad te leren kennen. Hierna rijdt u met uw huurauto door het prachtige westen van Cuba, dwars door de Vinales Vallei met haar kalkstenen kliffen, cowboys en tabaksplantages naar Maria La Gorda. Dit paradijselijke puntje van Cuba staat bekend vanwege de beste duiklocatie van het eiland! Duiken in Cuba, gaat u mee?
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Amsterdam – Havana
Dag 2, Havana
Dag 3, Havana – Vinales Vallei
Dag 4, Vinales
Dag 5, Vinales – Maria la Gorda
Dag 6, Duiken Maria la Gorda
Dag 7, Maria la Gorda – Havana
Dag 8, Havana – Vertrek
Dag 9, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Havana
U vertrekt vandaag voor uw bijzondere Cuba duikvakantie! U stapt op het vliegtuig en arriveert nog dezelfde dag in Havana. Hier aangekomen wordt u met een transfer naar uw hotel in de stad gebracht. Twee overnachtingen in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 2, Havana
Havana is de hoofdstad van Cuba en met meer dan 2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. In Havana wordt u gelijk ondergedompeld in de unieke Cubaanse cultuur. U ziet opa’s en oma’s zitten voor de deur met een enorme sigaar in de mond en de prachtige koloniale gebouwen die de stad een typische Midden Amerikaanse uitstraling geven. U hoort de zwoele salsaklanten uit gezellige rum cafés en de Amerikaanse Cadillac ’s  zoeven u voorbij.

Dag 3, Havana – Vinales Vallei
Vandaag staat de huurauto* voor u klaar waarmee uw reis pas echt gaat beginnen! U zet koers naar de beroemde Vinales Vallei in de Pinar del Rio provincie. Onderweg naar Vinales komt u langs vele tabaksplantages. Hier te midden van de tabaksplantages verblijft u twee nachten, inclusief ontbijt.
* Het is ook mogelijk om deze rondreis met een auto met privéchauffeur te maken.

Dag 4, Vinales
Een volle dag om de prachtige Vinales Vallei te ontdekken. Deze vallei is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de dramatisch ogende rotsen die hoog uitsteken boven de traditionele boerderijen. U vind hier kalkstenen kliffen en de beroemde tabaksplantages en het is heerlijk rustig genieten.

Dag 5, Vinales – Maria la Gorda
Deze dag rijdt u verder richting de kust, naar Maria la Gorda, wat ongeveer 4 uur rijden is. Onderweg komt u door de Pinar del Rio provincie en het Nationaal Park Peninsula de Guanahacabibes, welke een bezoek meer dan waard zijn! De eerste duik staat deze middag gepland. Dit kleine paradijs kent een rijke flora en fauna en hier vindt u een prachtig koraalrif, waar u uw ogen uit zult kijken deze dagen. U vindt er pelikanen, walvishaaien, vissen in allerlei kleuren. Twee overnachtingen in Maria la Gorda, inclusief ontbijt.

Dag 6, Duiken Maria la Gorda
Omdat de duikgebieden allemaal dichtbij de kust zijn geconcentreerd maakt u vandaag 3 duiken. Deze spot staat bekend als 1 van de beste in Midden Amerika. U kijkt dan ook uw ogen uit! U ziet onderzeese grotten, zwart koraal en vissen in allerlei soorten en maten!

Dag 7, Maria la Gorda – Havana
U laat vandaag uw duik stek achter u en rijdt na een laatste duik terug naar Havana over de highway. Bij aankomst levert u uw huurauto weer in. U verblijft nog een laatste nacht in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 8, Havana – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit mooie land te verlaten. U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer op uw terugvlucht stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 9, Thuiskomst*
Het is ook een prima idee om uw reis te verlengen met een langer verblijf op Maria la Gorda, om lekker te ontspannen of nog meer te duiken.
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 895,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Direct uw reis op maat aanvragen? Klik hier


Inclusief
– Transfers van en naar het vliegveld in Havana
– 5 dagen autohuur (economic) met ongelimiteerd aantal kilometers
– 4 duiken in en professioneel duik centrum. (uitrusting dient u ter plekke te betalen)
– 7 Overnachtingen in genoemde 3* hotels en Casa Particulars, inclusief ontbijt

Exclusief
– Intercontinentale retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Borg, verzekering en benzine voor huurauto (credit card verplicht)
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op