Best of the West

Ontdek het westen van Cuba tijdens deze mooie “Best of the West” selfdrive rondreis. Voor wie niet al te veel tijd heeft en toch graag kennis wil maken met dit unieke land is Best of the West echt een topper! U maakt kennis met het swingende Havana onder het genot van een sigaar en rum, geniet van de bijzondere vegetatie in de Pinar del Río provincie waar u kunt zien waar de tabak vandaan komt en en passant snuift u nog koloniale sfeer op in de diverse oude stadjes die u onderweg aan doet. Mocht u deze reis liever met privé chauffeur maken dan is dit uiteraard mogelijk.

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,            Heenreis – aankomst Havana
Dag 2 en 3,    Havana
Dag 4,            Havana – Santa Clara – Remedios – Cayo Las Bujas
Dag 5,            Cayo Las Brujas – Moron – Ciego de Avila – Sancti Spiritus Trinidad
Dag 6,            Trinidad – Cienfuegos
Dag 7,            Cienfuegos – Las Terrazas
Dag 8,            Las Terrazas – Viñales
Dag 9,            Viñales
Dag 10,          Viñales – Havana – terugreis
Dag 11,          Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Havana
Vandaag vertrekt u voor een prachtige Cuba rondreis. U arriveert dezelfde dag. Drie overnachtingen in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 2 en 3, Havana
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt het prachtige Havana bekijken. Havana is de hoofdstad van Cuba en met meer dan 2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. In Havana wordt u gelijk ondergedompeld in de unieke Cubaanse cultuur. Het leukste is om Havana te bekijken vanuit een Amerikaanse oldtimer. U ziet opa’s en oma’s zitten voor de deur met een enorme sigaar in de mond en de prachtige koloniale gebouwen die de stad de typische Midden Amerikaanse uitstraling geven. U hoort de zwoele salsaklanken uit gezellige rum cafés en de Amerikaanse Cadillac ’s  zoeven u voorbij. Een leuke eerste kennismaking met Cuba!

Dag 4, Havana – Santa Clara – Remedios – Cayo Las Bujas
Deze ochtend haalt u uw huurauto op en kan uw rondreis Cuba beginnen!  De eindbestemming van vandaag is een mooi kleinschalig bungalowpark,  rustig gelegen op één van de eilandjes behorende tot de eilandengroep Cayo Santa Maria, boven de noordkust van de provincie Villa Clara. U verblijft een nacht in  Cayo las Brujas, inclusief ontbijt.

Dag 5, Cayo Las Brujas – Moron – Ciego de Avila – Sancti Spiritus – Trinidad
U gaat oostwaarts langs de kustroute richting Morón. Ten noorden van dit plaatsje ligt Cayo Coco, één van Cuba’s bekendste strandbestemmingen. In de buurt van Morón vindt u de “Dutch Village” , een dorpje met huisjes in Nederlandse bouwstijl. Zelfs de dieren hier zijn vroeger uit Nederland geïmporteerd. Vervolgens rijdt u door naar Ciego de Avila, de hoofdstad van de gelijknamige provincie naar Sanctí Spiritus en Trinidad. Voordat u Trinidad inrijdt, kunt u nog een bezoek brengen aan de suikermolenvallei met de slaventoren “La Manaca Iznaga”, van waaruit de plantageslaven vroeger in de gaten werden gehouden. U verblijft een nacht in Trinidad, inclusief ontbijt.

Dag 6, Trinidad – Cienfuegos
Vandaag heeft u nog de tijd om in en rondom Trinidad bezienswaardigheden te bezoeken, voordat u doorrijdt naar de volgende plaats, de stad Cienfuegos. Dit stadje heeft in tegenstelling tot de overige Cubaanse steden, een koloniaal Frans karakter en wordt niet voor niets de Parel aan de Caribische Zuidkust genoemd! U verblijft een nacht in Cienfuegos, inclusief ontbijt.

Dag 7, Cienfuegos – Las Terrazas
Afhankelijk van uw plannen voor vandaag, kunt u vroeg of later in de morgen vertrekken. Een optie zou zijn om via de beroemde Varkensbaai naar Cuba’s grootste wetland natuurreservaat te rijden (Cubaanse Everglades) en hier een bezoek te brengen aan Guamá ( boottocht naar “schateiland”), waar een indianendorp is nagebouwd van de oorspronkelijke bewoners van Cuba, de Taíno-indianen. Vervolgens rijdt u weer richting Havana en rijdt u de provincie Pinar del Río in. Hier zijn diverse natuurparken aan de uitlopers van het Sierra del Rosario gebergte. U verblijft een nacht in Las Terrazas, inclusief ontbijt.

Dag 8, Las Terrazas – Viñales
U kunt vanochtend op uw gemak in Las Terrazas diverse attracties en bezienswaardigheden bezoeken, zoals de rivier San Juan, de 19e eeuwse koffieplantage “Buena Vista” en de mogelijkheid van het maken van een avontuurlijke Canopy-tour, waarbij u aan een kabelbaan tussen de boomtoppen doorzweeft.  Vervolgens rijdt u verder zuidwest naar Cuba’s tabaksregio, waar de beste sigaren van de wereld worden geproduceerd. Hier, te midden van de tabaksplantages, verblijft u twee nachten in Viñales, inclusief ontbijt.

Dag 9, Viñales
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u het Nationaal Park Valle de Viñales gaan bekijken. Deze vallei is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de dramatisch ogende rotsen die hoog uitsteken boven de traditionele boerderijen. U vind hier kalkstenen kliffen en de beroemde tabaksplantages en het is heerlijk rustig genieten. Optioneel zijn er excursies mogelijk zoals hiken, fietsen en rotsklimmen.

Dag 10, Viñales – Havana – terugreis
Na het ontbijt rijdt u naar de eindbestemming van deze rondreis, Havana. Hier levert u uw huurauto in op het vliegveld waar aansluitend uw terugvlucht huiswaarts vertrekt. Deze rondreis is uiteraard ook te verlengen met een heerlijk verblijf op één van Cuba’s strandbestemmingen.

Dag 11, Thuiskomst*
Helaas is dit het einde van uw mooie Cuba vakantie!
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Landarrangement vanaf EUR 695,= gebaseerd op een verblijf van twee personen. Dit tarief is exclusief internationale vluchten.

Klik hier voor vrijblijvende informatie en/of offerte aanvraag.


Inclusief
– Transfers van/naar de luchthavens op Cuba
– Meet & Greet bij aankomst
– Transfers van/naar hotels
– Overnachtingen, inclusief vermelde maaltijden
– **7 Dagen huurauto op Cuba*/ tegen toeslag is privé chauffeur mogelijk

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Borg, verzekering (creditcard verplicht!) en brandstof huurauto
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op