Compleet Cuba Drive & Dive, cultuur en duiken

De perfecte combinatie voor een langer verblijf in Cuba. Tijdens de reis “Compleet Cuba Drive & Dive, cultuur en duiken” kunt u zich  onderdompelen in de Cubaanse Salsa cultuur in steden zoals Havana en Santiago de Cuba en waarbij u de prachtige onderwaterwereld van Cuba leert kennen. U gaat duiken op 4 verschillende plekken in Cuba, zowel aan de Caribische als aan de Atlantische kust. U rijdt met uw eigen huurauto zodat u onderweg vrij bent om te stoppen waar u wilt. Wij hebben alvast de hotelovernachtingen en de duiken in Cuba voor u geregeld.

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Amsterdam – Havana
Dag 2, Havana
Dag 3, Havana – Playa Larga
Dag 4, Playa Larga – Duiken
Dag 5, Playa Larga – Cienfuegos
Dag 6, Cienfuegos – Duiken
Dag 7, Cienfuegos – Trinidad
Dag 8, Trinidad – Duiken
Dag 9, Trinidad – Santa Clara – Santa Lucia
Dag 10, Santa Lucia – Duiken
Dag 11, Santa Lucia – Santiago de Cuba
Dag 12, Santiago de Cuba
Dag 13, Santiago de Cuba – Havana
Dag 14, Havana – Terugvlucht
Dag 15, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Havana
U vertrekt vandaag voor uw bijzondere Cuba vakantie! Hier aangekomen wordt u met een transfer naar uw hotel in de stad gebracht.Twee overnachtingen in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 2, Havana
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u gaan genieten van een van s ’werelds mooiste steden: Havana. In Havana wordt u gelijk ondergedompeld in de unieke Cubaanse cultuur. U ziet opa’s en oma’s zitten voor de deur met een enorme sigaar in de mond en de prachtige koloniale gebouwen die de stad een typische Midden Amerikaanse uitstraling geven. U hoort de zwoele salsaklanten uit gezellige rum cafés en de Amerikaanse Cadillac ’s  zoeven u voorbij.

Dag 3, Havana – Playa Larga
Vandaag staat de huurauto* voor u klaar waarmee uw reis pas echt gaat beginnen! U zet koers naar het ongerepte strand van Playa Larga aan de beroemde Varkensbaai. Onderweg naar Playa Larga komt u langs het Nationaal Park Cienaga de Zapata, een uitgestrekt moeras- en mangrovengebied, waar u even kunt stoppen. U vindt hier 16 soorten reptielen, waaronder de Cubaanse en Amerikaanse krokodillen. Twee overnachtingen in Playa Larga, inclusief ontbijt.
* Het is ook mogelijk om deze rondreis met een auto met privéchauffeur te maken.

Dag 4, Playa Larga
Deze dag staat ten volle in het teken van duiken! U heeft vandaag 2 duiken in de Varkensbaai. De Varkensbaai is een eco toerisme spot en de duikspots worden daardoor goed onderhouden en beschermd. Als resultaat vindt u hier ontelbare soorten vissen, koraal riffen in allerlei kleuren en ook veel vogels. Wanneer u gaat duiken komt u diepe riffen tegen en een mysterieuze onderwater kloof!

Dag 5, Playa Larga – Cienfuegos
U zet vandaag koers naar Cienfuegos. Dit stadje is een plaatje aan de Caribische kust. U vindt hier prachtige Franse koloniale gebouwen en het stadje wordt ook wel ‘de parel van het zuiden’ genoemd. Twee overnachtingen in Cienfuegos, op basis van all inclusive.

Dag 6, Cienfuegos – Duiken
Rancho Luna Strand is net buiten Cienfuegos gelokaliseerd. Het halfronde gevormde, zachte zandstrand is omringd door rustig en warm water. Er zijn verschillende duiklocaties in de omgeving. Onder water is het landschap voornamelijk ruig en bewoond door zeedieren. Ook zijn de lage wateren veel bedekt met koralen.

Dag 7, Cienfuegos – Trinidad
Gesticht in 1514 door Conquistador Diego de Velazquez, is Trinidad de op twee na oudste stad van Cuba. Overal waar u kijkt ziet u prachtig gerestaureerde huizen, koloniale binnenplaatsen en een schitterende natuurlijk omgeving. Als u door de stoffige straatjes loopt voelt u zich in het Midden Amerika van de jaren vijftig. Twee overnachtingen in Trinidad, op basis van all inclusive.

Dag 8, Trinidad – Duiken
Weer een volle dag ter besteding aan het duiken! De koralen op de bodem zijn hier in allerlei vormen en kleuren en er zijn ook een aantal grotten waar u doorheen kunt zwemmen. U vindt in de buurt van Playa Ancon weinig vissen als gevolg van overbevissing. Er zijn twee gebroken wrakken op 12m en 32m, uit de 1898 Spaans-Amerikaanse Oorlog.

Dag 9, Trinidad – Santa Clara – Santa Lucia
Na het ontbijt rijdt u vandaag naar uw volgende duiklocatie: Santa Lucia, aan de Atlantische kust van Cuba. Santa Lucia is een heerlijk kustplaatsje aan de noordkust van Cuba. Twee overnachtingen in Santa Lucia, op basis van all inclusive.

Dag 10, Santa Lucia – Duiken
Duiken bij Santa Lucia is prachtig! Het rif ligt vlak bij de kust en de watertemperatuur ligt rond de 25 graden. De gemiddelde duikdiepte is ca. 25 meter. Schrik niet als u tijdens uw duik een bull shark tegen komt, die zwemmen hier het hele jaar door. Verder ziet u koraalmuren, scheepswrakken, holen en ‘swim throughs’.

Dag 11, Santa Lucia – Santiago de Cuba
Een pittige dag vandaag, wanneer u naar het oostelijk deel van Cuba rijdt. Afhankelijk van het aantal stops onderweg arriveert u in de middag in Santiago de Cuba. U levert bij aankomst de huurauto weer in. Twee overnachtingen in Santiago de Cuba, op basis van logies.

Dag 12, Santiago de Cuba
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan bekijken. Santiago de Cuba wordt ook wel de bakermat van de Cubaanse salsa muziek genoemd. De sfeervolle oude binnenstad staat dan ook bol van de oude cafés en restaurants waar u op elk moment van de dag wel de opzwepende muziek uit hoort schallen. Deze leuke stad heeft sfeervolle smalle straatjes, parken en kerken en ligt op een heuvelachtig schiereiland aan een lange diepe baai.

Dag 13, Santiago de Cuba – Havana
Deze dag vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar Havana, waar u nog een nacht verblijft voordat u de volgende dag weer terug naar huis vliegt. Een overnachting in Havana, inclusief ontbijt.

Dag 14, Havana – Terugvlucht
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer op uw terugvlucht stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis. Einde van uw Cuba duikvakantie.

Dag 15, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.160,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Direct uw reis op maat aanvragen? Klik hier


Inclusief
– Collectieve transfers zoals genoemd in het programma
– 9 dagen autohuur (economic) met ongelimiteerd aantal kilometers, pick up in Havana, drop off in Santiago de Cuba
– 8 duiken in professionele duik centra’s. (uitrusting dient u ter plekke te betalen)
– Binnenlandse vlucht Santiago de Cuba – Havana
– 13 Overnachtingen in genoemde hotels en Casa Particulars, inclusief genoemde maaltijden*

Exclusief
– Intercontinentale retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Borg, verzekering en benzine voor huurauto (credit card verplicht)
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op