Ontdek het onbekende Oosten van Cuba

Er wordt gezegd dat de mensen in het oosten van Cuba, de oriente, zich niet druk maken over wat er in Havana gebeurt. Het is dan ook niet voor niets dat het oosten een totaal andere wereld is! Ontdek het onbekende Oosten van Cuba, het staat bol van de historie. Zo waren hier in de precolumbiaanse tijd grote indianenrijken, waarvan de overblijfselen nog te zien zijn in Guardalavaca. In het oosten begon ook het koloniale tijdperk toen Columbus hier aan land ging. U ziet tijdens deze reis het swingende Santiago de Cuba, het historische Bayamo en Baracoa en u sluit uw reis heerlijk af aan het strand van Guardalavaca.


DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Aankomst Holguin, Cuba
Dag 2 en 3, Holguin – Bayamo
Dag 4, Bayamo – Santiago de Cuba
Dag 5 en 6, Santiago de Cuba
Dag 7 en 8, Santiago de Cuba – Baracoa
Dag 9, Baracoa – Guardalavaca
Dag 10 tot en met dag 13, Guardalavaca
Dag 14, Guardalavaca – Holguin – Havana
Dag 15, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Aankomst Holguin, Cuba
Wanneer u rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Havana vliegt, stapt u de volgende ochtend op uw binnenlandse vlucht naar Holguin, in het oosten van Cuba. Hier staat de huurauto voor u klaar waarmee uw rondreis kan beginnen!* U rijdt naar uw hotel, wat iets buiten de stad ligt. Overnachting in Holguin, inclusief ontbijt.
* Het is ook mogelijk om deze rondreis met een auto met privéchauffeur te maken.

Dag 2 en 3, Holguin – Bayamo
U steekt vandaag het binnenland van Oost Cuba door met als eindbestemming de stad Bayamo. Bayamo is een interessante historische plaats. Het is gesticht door Diego Velázquez de Cuéllar op 5 november 1513. In de 16e eeuw was het een van de belangrijkste landbouwgebieden van het eiland. Omdat het zover landinwaarts ligt had het nauwelijks last van piraten. Bayomo is tevens bekend doordat het de geboorteplaats is Carlos Manuel de Céspedes, de eerste president van de republiek Cuba. Hij was een van de bevrijders van Cuba in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Spanjaarden. Het geboortehuis van Céspedes is nu een museum. U kunt deze dagen rondstruinen door het sfeervolle stadje en op zoek gaan naar historie. Twee overnachtingen in Bayamo, inclusief ontbijt.

Dag 4, Bayamo – Santiago de Cuba
U zet vandaag uw reis voort naar Santiago de Cuba. U rijdt door een prachtig berggebied met bananen-  en rietsuikerplantages en rijstvelden. Het grootste deel van de Cubanen in dit oostelijk deel is landbouwer, maar dan zoals het er bij ons 60 jaar geleden uitzag. Men ploegt nog met ossen en maait het gras met kapmessen. Een doorsnee Cubaan draagt een strooien hoed, rookt een dikke sigaar en draagt een kapmes. Hierna arriveert u in het levenslustige Santiago de Cuba. Drie overnachtingen in Santiago de Cuba, inclusief ontbijt.

Dag 5 en 6, Santiago de Cuba
Deze dagen heeft u vrij te besteden in Santiago de Cuba. Santiago de Cuba wordt ook wel de bakermat van de Cubaanse salsa muziek genoemd. De sfeervolle oude binnenstad staat dan ook bol van de oude cafés en restaurants waar u op elk moment van de dag wel de opzwepende muziek uit hoort schallen. Deze leuke stad heeft sfeervolle smalle straatjes, parken en kerken en ligt op een heuvelachtig schiereiland aan een lange diepe baai. Santiago de Cuba heeft haar levenslustigheid en sfeer te danken aan de revolutie op Haïti. Veel koffie en suikerboeren vluchtten toen met hun slaven naar Santiago de Cuba en brachten een enorme economische vooruitgang in de stad. Maar ook de Franse levenskunst en muziek werd hierdoor geïntroduceerd. Tot vandaag de dag is Santiago de Cuba ongetwijfeld de meest swingende stad van Cuba.

Dag 7 en 8, Santiago de Cuba – Baracoa
Als u over de bochtige bergweg, La Farola, komt aanrijden, krijgt u een goed idee van de afgelegen locatie van Baracoa. (ongeveer 234 km van Santiago de Cuba) In deze mooie stad aan de voet van de markante Tafelberg El Yungue, begon de koloniale geschiedenis van Cuba. Tegenwoordig is Baracoa een centrum van visvangst en koffie- en cacaoteelt, en het is een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. Breng vooral 1 van deze dagen een bezoek aan Parque Nacional Alejandro de Humboldt, waar u meer dan 2000 verschillende plantensoorten vindt. Dit is het laatste aaneengesloten regenwoud van het Caribisch gebied. Twee overnachtingen in Baracoa, inclusief ontbijt.

Dag 9, Baracoa – Guardalavaca
Na het ontbijt rijdt u naar de bekende badplaats van Oost Cuba: Guardalavaca. Deze plaats staat vooral bekend van de idyllische strandjes en de vele resorts die hier te vinden zijn. U kunt in deze badplaats lekker bijkomen en genieten van het heerlijke strand. Bij aankomst levert u de huurauto weer in. Vijf overnachtingen in Guardalavaca, op basis van all inclusive.

Dag 10 tot en met dag 13, Guardalavaca
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van het heerlijke strand van Guardalavaca. Ook kunt u hier prima duiken. Tussen een diepte van 5 en 40 meter vindt u bij het Bahama kanaal grotten, holen en kleine koraalvalleien.

Dag 14, Guardalavaca – Holguin – Havana
Helaas, vandaag laat u dit mooie stukje van Cuba weer achter u. U wordt met een transfer naar het vliegveld van Holguin gebracht vanwaar u weer met een binnenlandse vlucht terugvliegt naar Havana. Hier stapt u dezelfde dag of de volgende dag weer op uw vlucht naar huis.

Dag 15, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 995,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met twee personen.
Dit tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– 9 autohuur Economic Car, met drop off in Guardalavaca
– Binnenlandse retourvlucht Havana – Holguin
– Privé transfer Hotel Guardalavaca – vliegveld Holguin
– Overnachtingen Oost Cuba in hotels en Casa Particulars, inclusief ontbijt
– Verblijf in Guardalavaca op basis van all inclusive

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Vertrekbelasting
– Borg, verzekering en brandstof huuauto (credit card verplicht)
– Toeristenkaarten a EUR 22,- per persoon
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor chauffeur, porters
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– U kunt deze reis ook tegen een toeslag op basis van een auto met privé chauffeur maken
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op